Afbeelding
Afbeelding van Alina Kuptsova via Pixabay

Je huis isoleren is beter voor het milieu én voor je portemonnee

Partnercontent

Isolatie van je huis is een belangrijk onderdeel van het creëren van een comfortabel en energiezuinig huis. Door het isoleren van de muren, vloeren, daken en ramen van je huis, kun je de warmte in de winter binnenhouden en de warmte in de zomer buitenhouden. Dit kan leiden tot flinke besparingen op je energierekening en bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot.

Welke materialen zijn er om je huis te isoleren?

Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren, afhankelijk van het type bouw en de locatie van het huis. Sommige populaire methoden voor het isoleren van muren zijn het gebruik van isolatieplaten, spuitisolatie of glaswol. Voor het isoleren van vloeren kun je denken aan het gebruik van vloerisolatieplaten of het aanbrengen van isolatiemateriaal tussen de vloerdelen. Daken kunnen worden geïsoleerd met behulp van dakisolatieplaten of spuitisolatie. En voor het isoleren van ramen kun je denken aan het plaatsen van isolatieglas of het aanbrengen van raamfolie.

Kun je je huis zelf isoleren?

Het is belangrijk om te onthouden dat isolatie alleen effectief is als het correct is geïnstalleerd. Het is daarom aan te raden om professionele hulp, bijvoorbeeld van Jan de Isolatieman, te zoeken bij het isoleren van je huis. Een professional kan helpen bij het bepalen van de beste isolatie-oplossing voor jouw huis en je tips en adviezen geven zodat het isolatiemateriaal op de juiste manier wordt geïnstalleerd voor het grootste effect.

Kom je in aanmerking voor subsidie?

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van je huis. Het is daarom de moeite waard om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor deze subsidies en hoe je hiervan kunt profiteren. Dat hoef je niet allemaal zelf uit te vogelen. De medewerkers van Jan de Isolatieman staan ook hier voor je klaar.

Isolatie van je huis is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van je huis te verhogen en tegelijkertijd je energierekening te verlagen. Ook kan het op de juiste manier isoleren van je huis, door het gebruikte isolatiemateriaal op de juiste manier te verwerken, zorgen voor veel meer comfort. Door professionele hulp te zoeken en gebruik te maken van subsidies, kun je ervoor zorgen dat je je huis op de juiste manier isoleert en dat je kunt profiteren van alle voordelen die dit biedt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Progressief Ermelo en PvdA Harderwijk houden avond over jeugdzorg: veel ervaringen gedeeld 1 uur geleden
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 4 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 6 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 19 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 22 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 22 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 23 uur geleden