Afbeelding
Afbeelding van Pexels via Pixabay

Cosmetische chirurgie is soms gewoon nodig!

Partnercontent

Bij cosmetische chirurgie denk je al snel aan mensen die hun gezicht, borsten en billen laten straktrekken, opvullen en liften. In veel gevallen gaat het hier om mensen die niet tevreden zijn over (delen van) hun lijf en dat door cosmetische chirurgie willen laten verhelpen. Ook dat heeft een belangrijk doel: mensen die kiezen voor cosmetische chirurgie merken het al snel, zij krijgen meer gevoel van eigenwaarde en durven weer met een opgeheven hoofd te lopen.

Maar soms gaat het om meer dan uiterlijk alleen. Er zijn ook ingrepen die er vooral voor zijn om je gezondheid te bevorderen.

Een ooglidcorrectie is een ingreep die écht kan helpen

Krijg jij altijd maar te horen dat je er zo verschrikkelijk moe uitziet? Of krijg je de vraag waarom je altijd maar boos kijkt? Dan kan het zomaar zijn dat je oogleden hangen en dat al die opmerkingen daarvandaan komen. Het kan ook zijn dat jij continue pijn in je hoofd hebt of dat je niet meer goed kunt zien. Ook dat kan aan die oogleden liggen. Het is dan écht tijd om te informeren naar een ooglidcorrectie. Je zult al snel merken dat het echt een verschil maakt. Je ziet er minder moe uit, kijkt niet meer standaard chagrijnig, je hoofdpijn verdwijnt én je hoeft niet meer door je wimpers te kijken. Maar je moet er ook weer niet te licht over denken. Het blijft een echte cosmetische ingreep!

Hoe snel zie je resultaat na een ooglidcorrectie?

De eerste dag zullen je ogen vooral gezwollen en blauw zijn. Daar kun je best even van schrikken. Maar je zult al snel zien dat je ogen meer open gaan en dat de beurse plekken vervagen. Een definitief resultaat ooglidcorrectie kan tot wel 6 maanden kosten.

Om het resultaat te bevorderen kun je zelf het een en ander doen. Zo is het belangrijk om lekker te bewegen. Zet een zonnebril op en maak een wandeling. Je kunt, als je je goed genoeg voelt, zelfs gewoon weer aan het werk. Ook licht huishoudelijk werk is gewoon mogelijk. Voel je de druk op je ogen toenemen? Neem dan wat rust. Het is dan wel belangrijk om je hoofd wat hoger te houden dan je lichaam. Ga dus niet plat in bed liggen, dat zorgt ervoor dat de bloeduitstortingen langer blijven.

En wat denk je van liposuctie?

Liposuctie kan de oplossing zijn voor het vet op je buik, je billen en je dijbenen dat je, ook met veel trainen en het volgen van een dieet niet weg krijgt. Je gewicht blijft daardoor (te) hoog en dat kan gevaren opleveren voor je gezondheid. Liposuctie is, net als alle andere cosmetische ingrepen, geen ingreep waar je te gemakkelijk over moet denken. Toch kunnen de voordelen écht opwegen tegen de ingreep. Het is, ook na een liposuctie, belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en de aanwijzingen opvolgen om je herstel na de ingreep te bevorderen. Je zult de liposuctie littekens dan al snel niet meer terugvinden. Deze “gaatjes” van 3 tot 4 millimeter worden trouwens altijd op plaatsen gemaakt waar ze zo goed als niet opvallen.

Twijfel jij over een cosmetische ingreep? Neem dan eens vrijblijvend contact op met de CosmedKliniek.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 3 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 5 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 18 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 21 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 21 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 22 uur geleden
Afbeelding
Presentatie over De Tuinen van Weldadigheid door Groei & Bloei Ermelo 8 feb, 10:00