Afbeelding
Foto door Erik Mclean via Pexels

Voordelen van speed pedelecs

Partnercontent

Speed pedelecs zijn elektrische fietsen die snelheden tot 45 kilometer per uur kunnen halen. Hoewel dit misschien een gevaarlijke snelheid lijkt voor een fiets, zijn speed pedelecs uitgerust met een aantal veiligheidsvoorzieningen die ze veilig maken voor gebruik op de weg. Zo hebben ze meestal grotere wielen en bredere banden dan traditionele fietsen, wat de stabiliteit bij hoge snelheden ten goede komt. Bovendien hebben de meeste speed pedelecs schijfremmen, die een betere remkracht bieden dan standaard fietsremmen. Verder zijn veel speed pedelecs uitgerust met verlichting en reflectoren, waardoor ze beter zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Hoewel speed pedelecs hoge snelheden kunnen bereiken, zijn ze wel degelijk veilig en bieden te ontzettend veel voordelen. Wil jij weten welke voordelen een speed pedelec nog meer heeft? Lees dan dit artikel!

Snel en efficiënt

Hoewel auto’s zo hun voordelen hebben, zijn speed pedelecs ook een geweldige manier om je snel en efficiënt te kunnen verplaatsen. Ze zijn wendbaarder dan auto’s, zodat je gemakkelijk files kunt vermijden. Ook hoef je niet na te denken over een parkeerplaats en kun je je fiets vaak dichtbij de stad parkeren. Bovendien zijn elektrische fietsen natuurlijk ook vele malen zuiniger dan auto’s. Het enige wat je het je kost, zijn de kosten voor het opladen van de accu. Alles bij elkaar maakt dit het, dat een elektrische fiets en dus vooral de speed pedelec flink veel voordelen heeft. Vooral in de grote stad scheelt het je een hele hoop tijd en ook geld.

Milieuvriendelijk

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Niet alleen scheelt het je een hele hoop geld, maar draag je ook je steentje bij aan het verlagen van de uitstoot van CO2. Uiteraard zijn er nog tal van andere voordelen van het gebruik van een speed pedelec, maar voornamelijk de bijdrage aan het verbeteren van het milieu en de kosten die je hiermee flink reduceert. Vooral voor de kleinere afstanden is het ideaal. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het voor een afstand van meer dan 50 kilometer niet heel erg praktisch is. Voor de wat kleinere afstanden is een speed pedelec of elektrische fiets ideaal. Kies je voor een speed pedelec, dan is een speed pedelec helm kopen verplicht. Dit gezien het feit deze fietsen zijn voorzien van een gele kentekenplaat en dus een helmplicht geldt.

Kostenbesparend

Woon jij op zo’n 20 kilometer van je werk, dan is het zeker het overwegen waard om met een speed pedelec naar je werk toe te gaan. De kosten voor brandstof zijn vandaag de dag ook steeds duurder. Daarbij komt natuurlijk ook dat het onderhoud en de reparatie van een auto. Je kunt je dus wel voorstellen dat het een stuk voordeliger is om met de fiets naar je werk toe te gaan, dan wanneer je de auto pakt. Uiteraard is het een ander verhaal wanneer je een elektrische auto hebt.

Je bent een stuk sneller

Kies je voor de beste speed pedelecs, dan weet je in ieder geval zeker dat je vaak een stuk sneller op locatie bent. Je kunt namelijk wel nagaan dat je met de auto een stuk langer onderweg bent, vooral wanneer je door de stad moet en dus ook allemaal stoplichten tegenkomt. Door met de fiets te gaan, zul je merken dat je vaak alle stoplichten mee hebt en dus een stuk sneller op locatie bent, dan wanneer je met de auto gaat. Dit geldt natuurlijk ook voor wanneer je even naar de winkel wilt. Je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats, waardoor je een stuk sneller bent en het je ook een hoop geld scheelt.

Conclusie

Zoals je kunt lezen, heeft een speed pedelec tal van voordelen. Vooral voor de wat kleinere afstanden, is het niet alleen een stuk voordeliger, maar vaak ook sneller. Daarbij komt ook dat je bijdraagt aan de reductie van CO2. Dus ga jij momenteel dagelijks met de auto naar het werk, dan is het zeker de moeite waard om eens te beginnen met bijvoorbeeld één dag in de week op de fiets naar het werk.

advertentie
advertentie
Afbeelding
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen 1 uur geleden
Afbeelding
The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’ 12 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 13 uur geleden
Afbeelding
36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten 14 uur geleden
Afbeelding
Gert staal zoekt het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo: wie is de jongen op de melkbus? ERMELO TOEN 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstpostactie Ermelo voor Woord en Daad en Compassion Nederland Stichting 17 uur geleden
Afbeelding
Deels of volledige nieuwbouw gemeentewerf Ermelo? Gemeente doet opnieuw onderzoek 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie