Afbeelding
Foto: Shutterstock

De voordelen van een tweedehands bakwagen

Partnercontent

Bakwagens zijn handige voertuigen, die je kunt beschouwen als ‘mini-vrachtwagens’. Ze zijn dus iets korter dan een normale vrachtwagen en voorzien van een grote en ruime bak aan de achterkant, waar veel materialen, producten, gereedschappen en soortgelijke spullen in vervoerd kunnen worden. Bakwagens zijn feitelijk lichte uitvoeringen van grotere vrachtwagens, met als typisch kenmerk het feit dat de cabine en de laadvloer van de truck op één chassis zijn bevestigd.

De laatste jaren is er een trend zichtbaar in de transportwereld, industrie en ondernemersbranche, waarbij steeds meer bedrijven en zelfstandige ondernemers kiezen voor het aanschaffen van een tweedehands bakwagen, bijvoorbeeld via een autospeciaalzaak als DUTCH Vans. De aankoop van een tweedehands bakwagen is om allerlei redenen voor veel ondernemers interessanter dan de keuze voor een nieuwe bakwagen. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag wat een occasion bakwagen zo aantrekkelijk maakt en welke voordelen een tweedehands bakwagen van DUTCH Vans jou kan bieden. Doe er je voordeel mee en kies ook voor voordelig en efficiënt transport!

Een tweedehands bakwagen heeft een aantrekkelijker kostenplaatje dan een nieuw exemplaar

Het belangrijkste motief om te kiezen voor een tweedehands bakwagen en geen nieuwe bakwagen te kopen bij een dealer of bij de fabriek, is het interessante kostenplaatje van een occasion bakwagen. Wie overstapt op een tweedehands bakwagen gaat daar financieel veel profijt van hebben.

Gebruikte bakwagens zijn, zeker als ze drie jaar of ouder zijn, tientallen procenten goedkoper dan nieuwe exemplaren. Dit heeft te maken met de fikse afschrijvingskosten van nieuwe voertuigen en trucks in de eerste gebruiksjaren. Die kosten betaal je dus niet, terwijl je wel de garantie hebt op een gebruikte bakwagen die kwalitatief (vaak) nog prima in orde is. En waarom zou je meer betalen voor een bakwagen die misschien nieuw is, maar die het qua prestaties niet (veel) beter doet dan een tweedehands voertuig? De vraag stellen is hem beantwoorden. Het ondernemerswereldje en de transportsector zijn al dynamisch en duur genoeg voor ondernemers. En dus is elk bedrijfsaspect waar je eenvoudig kunt besparen welkom!

Een bakwagen biedt veel ruimte

Een ander interessant voordeel van het kopen van een tweedehands bakwagen is de enorme opslagcapaciteit die deze mini-trucks bieden. Bakwagens zijn te koop in allerlei groottes en varianten, dus is er genoeg keuze aan een occasion die de ideale omvang qua laadruimte heeft. Zoek je bijvoorbeeld een bakwagen om geregeld meubilair of grote spullen (zoals zware apparatuur) mee te vervoeren, dan heb je een grotere bakwagen nodig dan wanneer het om kleinere materialen gaat.

Met een gebruikte bakwagen kies je zelf een garage uit

Ondernemers, zoals transportbedrijven en verhuisbedrijven, die een of meer nieuwe bakwagens aanschaffen, zijn qua onderhoud de eerste jaren gebonden aan een merkdealer. Het onderhoud laten uitvoeren door een merkdealer is gedurende de fabrieksgarantieperiode namelijk verplicht. En dat kan duurder uitpakken dan wenselijk is, of betekenen dat je met je truck(s) een eind moet rijden naar een merkgarage. Besluit je om een occasion bakwagen te kopen, dan heb je van dit soort zaken geen last. Je kiest dan namelijk zelf een garage uit voor het periodieke onderhoud van je bakwagen(s). En dat kan je, zeker als het om geregeld onderhoud gaat, een hoop tijd en geld besparen.

Het wagenpark met bakwagens is groter dan groot

Erg prettig aan gebruikte bakwagens is het enorme aanbod dat er tegenwoordig is. Neem online maar eens een kijkje op websites van dealers en je zult verbaasd staan over de vele keuzemogelijkheden, modellen en merken occasions. Het grote aanbod maakt het ook gemakkelijk om voor jezelf een geschikt merk en model te vinden. Succes en geniet straks van vele uren voordelig rijplezier!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Progressief Ermelo en PvdA Harderwijk houden avond over jeugdzorg: veel ervaringen gedeeld 1 uur geleden
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 4 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 6 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 19 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 22 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 22 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 23 uur geleden