Afbeelding
Foto Shutterstock

3 redenen om een VCA-cursus te volgen

Partnercontent

Werk je in de bouw of een andere branche waarbij je soms onveilig werk moet doen? Dan is het aan te raden om een VCA-cursus te volgen. Veel bedrijven nemen zelfs alleen werknemers aan die een VCA-diploma hebben gehaald. Maar wat is ‘VCA’ eigenlijk? Lees snel verder en kom erachter wat de voordelen van VCA zijn. 

Wat is VCA precies?

VCA is de afkorting van Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Wanneer je een VCA-diploma hebt gehaald, kun je aantonen dat je bekwaam bent om je werkzaamheden veilig uit te voeren. Zo kun je veilig werken in een mogelijk gevaarlijke omgeving met bijvoorbeeld apparaten en machines. 

Werk veilig

Een groot voordeel van een VCA-diploma is dat je veilig kunt werken. Volg een cursus bij een erkende opleider zoals In1keerVCA en zorg ervoor dat je veilig, gezond en milieuvriendelijk te werk gaat. Dit is in veel sectoren erg belangrijk. Vaak kun je een cursus al in één dag doen! Bekijk eerst van tevoren welke cursus jij het beste kunt volgen. Verricht je bijvoorbeeld uitvoerende werkzaamheden? Dan past VCA Basis bij jouw werkzaamheden. Als leidinggevende kun je het beste een VCA VOL cursus volgen. 

Word aantrekkelijk voor nieuwe werkgevers

Steeds meer werknemers vinden het belangrijk dat je een VCA-diploma hebt gehaald. Je laat dan namelijk aan ze zien dat je professioneel en veilig te werk gaat. Zo kunnen jouw toekomstige werkgevers zien dat je investeert in veiligheid en kennis. 

Bereid je voor op de toekomst

Door een VCA-examen te halen, weet je zeker dat je in de toekomst veilig kan blijven werken. Het kan zomaar gebeuren dat het verplicht wordt om een VCA certificaat te behalen. Jij bent dan in ieder geval al voorbereid en hebt er al een! Zorg er wel voor dat je jouw certificaat niet laat verlopen. Een VCA-certificaat is namelijk 10 jaar geldig. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 2 uur geleden
Afbeelding
Trainen volgens Wiel Coerver-methode tijdens Jeugdvoetbaldagen DVS’33 5 uur geleden
Afbeelding
Cabaretduo Eer & Nan speelt ‘Terugblik, vooruit!’ in De Rehobothkerk 6 uur geleden
Afbeelding
Van wanhoop tot feest bij open dag AZC in Harderwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Scooterrijders botsen frontaal op elkaar 11 uur geleden
Afbeelding
Ermelose Noor Oosterhoff Nederlands Kampioen Muay Thai 21 uur geleden
Afbeelding
Moonlight kanoën bij De Kanovijver ter ere van 50 jaar Ermelo 26 sep, 15:15