De oplossingen zijn er al, je moet wel goed kijken.

17 september 2022 om 08:12 Overig Deel je nieuws

Leerhuis Ermelo organiseert op dinsdag 27 september een avond met dit thema met als inleider prof.dr.A. Bruggink.

Veel mensen maken zich zorgen om schijnbaar onoplosbare problemen. Zoals klimaatverandering en energievoorziening, voedsel voor 10 miljard mensen. 

Inderdaad, de oplossingen liggen niet voor het grijpen- je moet er goed naar zoeken. De meeste oplossingen halen we uit de enorme vijver van wetenschappelijke kennis. Zonder fundamenteel onderzoek geen antibiotica en geen zonnecel. We beginnen onze avond met het onderwerp ‘overbevolking ! Een heet hangijzer en we zullen kijken hoeveel tijd er overblijft voor de andere wereldproblemen.

De presentatie zal interactief zijn met een aantal stellingen vooraf. 

De boeken van de inleider zijn beschikbaar op de avond. Het meest recente boek is ‘De oplossingen zijn er al’  van Alle Bruggink en Diederik van der Hoeven, 2020.

Alle Bruggink is gepensioneerd hoogleraar en oud medewerker van DSM. Hij is actief op het gebied van duurzaamheid en de ontwikkeling van de groene economie, en bekend om zijn prikkelende visies op de raakvlakken van wetenschap, geloof en maatschappij.

U bent hartelijk welkom deze avond bij te wonen in de Oude Kerk, Kerkplein 1 in Ermelo. Er wordt een bijdrage verwacht van 5 euro, inclusief koffie of thee. U kunt contant of per pin betalen.

U kunt zich aanmelden via onze site www.leerhuisermelo.nl of via aanmelden@leerhuisermelo.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie