Ondanks rookvrije school toch rookplek bij College Groevenbeek in Ermelo.
Ondanks rookvrije school toch rookplek bij College Groevenbeek in Ermelo. pixabay

Ondanks rookvrije school toch rookplek bij College Groevenbeek in Ermelo om overlast in de buurt te beperken

18 september 2023 om 10:58 Onderwijs

ERMELO Een groenstrook van de gemeente Ermelo wordt verhuurd aan het christelijke college Groevenbeek om hier een pauzeplek in te richten waar kan worden gerookt door leerlingen uit het vierde leerjaar. Hiermee moet de overlast voor de omwonenden afnemen.

Groevenbeek hanteert een rookvrije schoolomgeving. In een gesprek met de schoolleiding kwam naar voren dat leerlingen hierdoor niet minder zijn gaan roken en juist de buurt ingaan om daar in groepjes te staan roken. Dit veroorzaakt onrust en overlast in de buurt.

RONDHANGEN

Het gaat vooral om leerlingen van de kant van de school waar het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs wordt gegeven. Zij lopen richting de parkeerplaats van het voetbalveld. Om vervolgens te blijven hangen op plekken waar omwonenden wonen of wandelen.

In een opgesteld plan is opgenomen dat er voor eerstejaars- tot en met derdejaarsleerlingen een rookverbod geldt. Tactus ondersteunt de school hierin. Vanaf het vierde leerjaar wordt het roken ontmoedigd. Indien deze leerlingen toch willen roken dan kan dit op een pauzeplek buiten het schoolplein maar die wel in het bezit is van de school.

CAMERA’S

De pauzeplek moet komen op een deel van de groenstrook tussen Groevenbeek en het voetbalterrein van DVS’33. Op deze plek worden camera’s gericht en kan er beleid vanuit de school worden gemaakt over toezicht en handhaving. 

SOBERE PAUZEPLEK

Opzet is de pauzeplek sober in te richten. Het wordt geen aantrekkelijke plek gemaakt en de leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het netjes houden. Leerlingen die alsnog de buurt ingaan, worden door medewerkers van de school gemaand op het schoolterrein te blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie