Leerlingen van het Christelijk college Groevenbeek vertellen over de locatie in Putten
Leerlingen van het Christelijk college Groevenbeek vertellen over de locatie in Putten Foto: A.Bijsterbosch

Vrienden van Groevenbeek

19 december 2018 om 15:46 Algemeen

ERMELO – ‘Een waardevol samenzijn’, aldus wethouder Vogelsang, de voorzitter van de bedrijvenkring Ermelo mevrouw J.P. Combee-Paulus en mevrouw P. Koops, beleidsmedewerker samenleving van de gemeente Ermelo, na hun bezoek aan de locatie Putten van het Christelijk College Groevenbeek. Gedrieën bezochten zij Groevenbeek Putten, nadat zij met de locatiedirecteur Hans Wassink gesproken hadden op een bijeenkomst van de ‘Vrienden van Groevenbeek’.

‘Vrienden van Groevenbeek’ is een netwerkclub van mensen die het Chr. College Groevenbeek een warm hart toedragen en iets voor de school willen doen. Ouders, oud-leerlingen en medewerkers van bedrijven leveren hierbij af en toe een bijdrage in de vorm van beroeps/maatschappelijke stage, bedrijfsbezoeken, gastlessen en voorlichting.

Tijdens zo’n ‘Vrienden van Groevenbeek bijeenkomst’ werd duidelijk dat Groevenbeek Putten wat minder bekend is. Een mooie gelegenheid om met een delegatie uit Ermelo eens een bezoek te brengen aan deze vmbo-school, ook omdat 25% van de leerlingen van Groevenbeek Putten uit Ermelo komt. Hans Wassink, locatiedirecteur van Groevenbeek Putten gaf uitleg over de verschillende leerwegen, landelijke ontwikkelingen in het onderwijs, het vakcollege en het vernieuwende programma van TLplus, de praktische variant van de Theoretische Leerweg.

Tijdens de rondleiding spraken de gedelegeerden met leerlingen uit Ermelo, zodat ze een goed beeld kregen van Groevenbeek Putten. De leerlingen vertelden uitvoerig over het reilen en zeilen van de school en waarom ze elke dag vanuit Ermelo naar Putten fietsen.

Namens de school bedankte Hans Wassink zowel de bedrijvenkring als de gemeente voor de prettige samenwerking. Hij benadrukte dat deze samenwerking een prachtige toegevoegde waarde heeft voor de leerlingen van Groevenbeek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie