Marlous Janssen en Roy van Boven presenteren samen op vrijdag 17 februari het sportgala.
Marlous Janssen en Roy van Boven presenteren samen op vrijdag 17 februari het sportgala. Interactie Sportbedrijf Ermelo
WIJ ZIJN ERMELO

Marlous en Roy vormen het nieuwe presentatieduo van het Ermelose sportgala

30 januari 2023 om 19:00 Mensen Wij zijn Ermelo

Deze week een duo in de rubriek Wij zijn Ermelo. Marlous Janssen en Roy van Boven presenteren samen op vrijdag 17 februari het sportgala. Het is voor het eerst dat het sportieve duo op het podium staat bij de uitreiking van de Ermelose sportprijzen. We stellen ze graag aan je voor.

Marlous Janssen en Roy van Boven zijn beide sporters in hart en nieren en hun hart gaat ook sneller kloppen van presenteren. Hoe mooi is dat, als alles waar je hart sneller van gaat kloppen op één avond samenkomt? 

PASSIE VOOR DANS

Marlous Janssen (28) leeft om te dansen en heeft hierin vele opleidingen gevolgd. Ze begon haar mbo dansopleiding in Zeeland, waarna ze naar Rotterdam verhuisde om de hbo Dansacademie Codarts te volgen. Tijdens haar opleiding ontdekte ze ook haar passie voor fitness. Daarom volgde ze naast haar dansopleiding ook nog drie fitness-opleidingen. Inmiddels is ze al een tijdje dansdocent.

TOP SPORT EN DANSSTUDIO

In 2020 verhuisde Marlous naar Harderwijk, dit keer voor de liefde. Een jaar later nam ze DansFabriek SILK uit Ermelo over, wat inmiddels TOP Sport en Dansstudio heet. Daarin combineert zij al haar liefdes; die voor haar partner met wie ze samenwerkt, maar ook de liefde voor dans en fitness. Haar missie is om zo veel mogelijk mensen plezier te laten beleven in bewegen.

,,Het presenteren van de sportverkiezing zie ik als een nieuwe uitdaging. Ik werd bij mijn opleidingen door medestudenten vaak naar voren geschoven om te presenteren. Toen ik de oproep van de nominatiecommissie las voor nieuwe presentatoren van de sportverkiezing, besloot ik meteen te reageren.” 

De sporthelden hebben zoveel gegeven en gelaten voor de sport, dat alleen is al een staande ovatie waard

Wat Marlous vooral leuk vindt, is om tijdens deze avond het verhaal van de sporters te vertellen. Met een twinkeling in haar ogen: ,,Ik zie de avond al helemaal voor me. Een zaal met 200 man helemaal vol met sporters, trotse familieleden en inwoners die de sporters een warm hart toe dragen. De sporthelden hebben zoveel gegeven en gelaten voor de sport, alleen dat al is een daverend applaus en een staande ovatie van de hele zaal waard.”

PUBLIEK BOEIEN

Voor Marlous was de wetenschap dat ze begeleid zou worden door sportjournalist Hans van Zetten een extra motivatie om zich aan te melden. Van hem hoopt ze te leren hoe je publiek echt kunt boeien en de aandacht écht vasthoudt. ,,Chantal Janzen is mijn grote voorbeeld op dit gebied. Ze komt altijd authentiek over, heeft veel humor, maar weet ook met gemak die gevoelige snaar te raken.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Marlous is gepassioneerd dansdocent en Roy speelt alweer vier jaar in het eerste vanDindoa. - Interactie Sportbedrijf Ermelo


Wat bewoog Roy van Boven (26) om zich op te geven als presentator van de Ermelose Sportverkiezing? Roy is geboren in Ermelo en woont hier sinds drie jaar weer. Hij studeerde Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en behaalde zijn master Sportbeleid en Sportmanagement aan de Universiteit Utrecht. Momenteel werkt hij als business consultant. Naast zijn werk is korfbal een essentieel onderdeel van zijn leven. ,,Ik heb een aantal jaar bij korfbalvereniging c.k.v. Unitas in Harderwijk gespeeld en momenteel speel ik voor het vierde seizoen in het eerste van Dindoa. Daarnaast coach ik het derde. Als coach staat het overbrengen van plezier altijd voorop, dat spreekt me erg aan.”

LIVESTREAM

Zijn eerste échte ervaring met presenteren begon bij livestream-pokertoernooien en zijn werkzaamheden als journalist bij een platform voor korfballiefhebbers. Toen Unitas dit in de gaten kreeg, werd hij naar voren geschoven om de livestream-wedstrijden te voorzien van commentaar. 

Het presenteren van de sportverkiezing voelt als een logische volgende stap

,,Ik zie het als een uitdaging om niet alleen verslag te doen van de wedstrijd, maar ook echt de sfeer over te brengen en het verhaal achter de individuele spelers te vertellen. Dat maakt dat een wedstrijd echt gaat leven voor de kijkers. In mijn werk als business consultant sta ik regelmatig voor grote groepen. Ik leid bijvoorbeeld congressen en praat evenementen aan elkaar. Het presenteren van de sportverkiezing voelt als een logische volgende stap en een nieuwe uitdaging.”

FIJNE KNEEPJES 

Ook voor Roy is de begeleiding van Hans van Zetten tijdens de voorbereiding van het sportgala een pluspunt. ,,Van Hans wil ik graag de fijne kneepjes van het vak leren. Ik wil ontdekken wat mijn presentatiestijl is en die verder ontwikkelen. Mijn grote voorbeeld op het gebied van presenteren is Humberto Tan. Hij is oprecht geïnteresseerd in zijn gasten, waardoor ze bij hem meer vertellen dan bij een andere presentator.”

Roy legt de lat hoog wat betreft zijn ambities. ,,Ik zou het leuk vinden om in de toekomst een eigen dagelijkse talkshow te presenteren. Maar op korte termijn zou het presenteren van het nationale sportgala ook al heel gaaf zijn”, lacht hij. 

VISITEKAARTJE 

Hans van Zetten, sportjournalist en voorzitter van de Sportverkiezing Ermelo, heeft het volste vertrouwen in het kersverse presentatieduo. ,,Marlous en Roy zijn een prachtig duo en een visitekaartje voor de sportverkiezing. Het voelt goed dat ik mijn kennis en ervaring met hen mag delen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit duo de komende jaren veel kleur zal geven aan het sportgala in Ermelo.”

Benieuwd naar de presentatie van het sportgala door Marlous en Roy? Het gala is te volgen via een livestream in de foyer van het Huis van Ermelo. Aanmelden niet nodig.

Jouw persoonlijke verhaal in de rubriek Wij zijn Ermelo? Neem contact op met het ermelosweekblad@bdu.nl.

Jessica Doude van Troostwijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie