Hans van Zetten over sportprijzen 2022 in Ermelo: 'Corona leert ons het belang van sport, laten we dat vieren'.
Hans van Zetten over sportprijzen 2022 in Ermelo: 'Corona leert ons het belang van sport, laten we dat vieren'. Hans van Zetten
Column

Hans van Zetten over sportprijzen 2022 in Ermelo: ‘Corona leert ons het belang van sport, laten we dat vieren’

10 november 2022 om 11:54 Column

Ermelo gaat weer sportprijzen uitreiken. Eindelijk. Lockdown na lockdown in 2020 en 2021 knevelen sportbeoefening en competities. Vooral binnensportclubs moeten hun deuren voor lange perioden sluiten. Jongeren en ouderen raken geïsoleerd. Ouders in spagaat: combineren van werken met kinderopvang thuis. En ongezonde leefstijl eist haar tol. 

Doeltreffend overheidsbeleid? Een gezonde geest in een gezond lichaam beschermt beter tegen de gevolgen van coronabesmetting.
Ook mijn fitnessclub en dansclub sluiten. Nederland-in-beweging met Olga Commandeur biedt fysiek enig soelaas en door mijn gezonde leefstijl (niet roken, goed eten en veel bewegen) kan ik teren op een goede conditie. Corona is aan mijn deur voorbij gegaan.

Dit jaar krijgt sportbeoefening weer ruimte en tijd om te herstellen. Trainingen en competities zijn mogelijk. Het aftrainen van coronakilo’s is voor velen de eerste opgave. Sportverenigingen activeren hun schaarse vrijwilligers en zo is 2022 vooral het jaar van de revitalisering van sport in onze gemeenschap. Corona leert ons het maatschappelijk belang van sport. Laten we dat vieren.

In Ermelo gebeurt dat vanaf 2016 groots met een jaarlijks sportgala in De Dialoog. Interactie Sportbedrijf neemt de organisatie van de sportverkiezingen 2022 weer ter hand. Wie wordt verkozen tot sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportvrijwilliger 2022? En welke sportfoto, sportinitiatief en sportiefste basisschool gaan er met de prijs vandoor? Er zijn acht sportprijzen, de sportiefste basisschool is erbij gekomen. Want, jong geleerd is oud gedaan. Goed bewegingsonderwijs is het fundament van een gezonde leefstijl met veel sport en bewegen.

Het verkiezingsproces kent drie fasen: voordragen, nomineren en kiezen. Elke inwoner en organisatie mag nu al voordrachten doen via interactie-ermelo.nl/interactie/sportverkiezing. Medio december nomineert de nominatiecommissie voor elke sportprijs drie voordrachten. In de maand januari kunnen Ermelose inwoners hun stem uitbrengen op genomineerden. Op het sportgala in februari worden de winnaars van de sportprijzen 2022 bekendgemaakt. 

Doe mee en draag jouw sporthelden voor. 

Hans van Zetten

Meer columns van Hans van Zetten lezen? Lees hier over Gymmeester Hans. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie