Jan Willem Kooijmans in gesprek met burgemeester Dorine Burmanje
Jan Willem Kooijmans in gesprek met burgemeester Dorine Burmanje Wijnand Kooijmans

Inwoner van Ermelo bereikt leeftijd van 102 jaar

3 mei 2022 om 10:33 Mensen

ERMELO Vijfentwintig marathons liep Jan Willem Kooijmans nog na zijn pensionering. Dat vertelt hij met enige trots aan burgemeester Dorine Burmanje van de gemeente Ermelo die hem bezoekt vanwege het bereiken van de leeftijd van 102 jaar.

New York liep hij in hetzelfde jaar als Willem Alexander. ,,Ik was een half uur eerder binnen”, zo zegt hij. Na het overlijden van zijn vrouw is hij dertien jaar geleden opnieuw in het huwelijksbootje gestapt met een oud-leerlinge van hem. Zij stuurde een foto via School en hoewel hij aanvankelijk meer geïnteresseerd was in een familiegenoot van zijn huidige vrouw werd hij uiteindelijk op haar verliefd.

Zijn huidige vrouw was leerling van Kooijmans op de mulo in Dordrecht. De meeste uren stond hij echter voor de klas in Gorinchem. Eerst als leraar Engels op de toenmalige hbs, later het atheneum. ,,Hij was een fijne leraar’, zo zegt zijn echtgenote. Zelf heeft hij uit zijn eerste huwelijk drie kinderen, twee jongens en een meisje. Zijn echtgenote heeft uit haar huwelijk vier kinderen. Samen hebben ze meer dan twee handen vol aan hun kleinkinderen.

Sportief als hij was liep Kooijmans tweemaal de vierdaagse van Nijmegen met Maarten Schakel jr.. Hij had met Schakel onder meer te maken omdat die voorzitter was van het bestuur van de school waar Kooijmans les gaf. 

Inmiddels woont hij naar alle tevredenheid op een park in Ermelo dat eigendom is van de dochter van zijn vrouw en haar echtgenoot. Blij weer een nieuwe partner te hebben gevonden. ,,Die twee jaar dat ik alleen was vond ik verschrikkelijk.”

Een geheim voor zijn hoge leeftijd heeft hij niet. ,,Of het moet de goede zorg zijn van mijn vrouw, zo zegt hij. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie