De 103-jarige in gesprek met burgemeester Dorine Burmanje.
De 103-jarige in gesprek met burgemeester Dorine Burmanje. Wijnand Kooijmans

Annie Kamphorst viert 103e verjaardag, nog niet de oudste inwoonster

26 april 2022 om 09:18 Mensen

ERMELO Het wordt wat minder met de oren en de ogen van Annie Kamphorst. Maar ze is nog volledig op de hoogte van wat er om haar heen speelt in de wereld. Zoals de oorlog in Oekraïne. Burgemeester Dorine Burmanje bracht namens de gemeente de felicitaties over in de Baanveger.

In 1987 overleed de echtgenoot van Annie. Van haar vijf kinderen is er één overleden, hetgeen nog altijd voelt als een zwaar gemis. De jarige heeft elf kleinkinderen waarnaast er in de familie inmiddels sprake is van vijf generaties. Van één ding heeft ze wel spijt: dat ze niet mocht doorleren wat dat had ze graag gedaan. Zoals gebruikelijk in die jaren was ze moeder en huisvrouw. Met een vriendin maakte ze ook vaak het Kerkelijk Centrum schoon en zette ze zich tot op 94-jarige leeftijd in als vrijwilliger bij de Baanveger. Overigens is ze niet de oudste inwoonster van Ermelo, die hoopt binnenkort 109 te worden.

GROENTEN Waar veelal het standaard antwoord voor het oud worden is ‘blijven doorademen’ heeft Annie daar zo haar eigen idee over. ,,Veel groenten eten”, luidt haar devies. Veel herinneringen met leeftijdgenoten kan ze niet meer delen. Dat merkte ze ook tijdens een reünie van school Horst waar bleek dat alle leeftijdsgenoten overleden zijn. Ze heeft veel ontwikkelingen meegemaakt. Van vliegtuig tot de mobiele telefoon. Van dat laatste heeft ze nog tot voor kort gebruik gemaakt. Ondanks dat ze zich wat zenuwachtig voelde, is de 103-jarige blij dat ze dit mocht vieren in de aanwezigheid van veel familieleden.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie