De toekomstige huurders/gebruikers hijsen met wethouder Hans de Haan de gemeentelijke vlag
De toekomstige huurders/gebruikers hijsen met wethouder Hans de Haan de gemeentelijke vlag Wijnand Kooijmans

Hoogste punt nieuwe Dialoog bereikt

25 maart 2022 om 14:39 Overig

ERMELO Met het hijsen van de vlag van de gemeente Ermelo door de toekomstige gebruikers/huurders en wethouder Hans de Haan is gevierd dat het hoogste punt van de nieuwe Dialoog is bereikt. Maar niet na de nodige kopzorgen voor projectmanager Ed Luigjes.

Zelfs de voorbereidingen voor het hijsen van de vlag zorgde voor het nodige werk. Maar Luigjes van het bouwbedrijf is blij dat uiteindelijk het hoogste punt  van de Nieuwe Dialoog is bereikt daarmee een leuk moment. Zeker omdat het na alle corona beperkingen met alle betrokkenen gevierd kon worden. Waarbij hij niet verhulde dat het ook de komende tijd nog spannend blijft of alle benodigde materialen tijdig worden geleverd.

De vlag werd gehesen door directeur Mark Broere van Interactie, directeur Mathilde Stam van Welzijn Ermelo en Ben van Heesbeen, directeur van de bibliotheek Noordwest Veluwe.

AANNEMER In april van 2020 was het plan te starten met de bouw. Eerst was er een aannemer, daarna geen aannemer tot uiteindelijk een nieuwe aannemer werd gevonden in Prins Bouw die in november vorig jaar met de bouw is gestart. Daarna waren er de nodige ups en downs, zo gaf Patrick Spanjersberg aan. Vooral het beschikbaar zijn en op tijd leveren van de benodigde materialen bleek een moeilijk punt. Dat leverde al snel een achterstand op van zes weken. Onder meer de levering van de vloer zorgde voor veel vertraging.

De bouw is echter daarna voortvarend ter hand genomen met als gevolg dat nu wordt verwacht dat het gebouw over vier weken wind- en waterdicht is. In april wordt ook gestart met de aanleg van een vergrote tuin en met de gezamenlijke entree voor alle toekomstige gebruikers. De nieuwe Dialoog wordt ook het eerste gebouw in Ermelo met verticaal groen in de kleuren van de gemeente.

Indien geen verdere vertragingen optreden moet het gebouw nog voor de zomervakantie gereed zijn en kan 1 september de officiële opening plaatsvinden. Met name het tijdig leveren van staal is een spannend moment geweest. In tweeënhalve maand is er volgens Spanjersberg veel werk verzet.

OPENING Ook wethouder Hans de Haan is blij met het bereiken van het hoogste punt al is dat dan ook op een moment dat rond deze datum de opening stond gepland. De vertraging is echter niet te wijten aan de aannemer en zijn personeel. Die mochten van hem de complimenten in ontvangst nemen voor wat zij ondanks alle tegenslagen hebben gepresteerd. De Haan heeft hoop dat uiteindelijk het plan binnen de financieel afgesproken kaders kan worden voltooid.

De zalen in de nieuwe Dialoog zijn straks voor meerdere doelen en door verschillende organisaties te gebruiken. Sport- en cultuurbedrijf Interactie gaat, naast enkele vaste gebruikers, de ruimten verhuren. 

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie