De gemeenteraad van Ermelo wordt gevraagd een krediet van 185.000 euro beschikbaar te stellen voor de realisatie van de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers.
De gemeenteraad van Ermelo wordt gevraagd een krediet van 185.000 euro beschikbaar te stellen voor de realisatie van de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers. pixabay

185.000 euro krediet gevraagd aan Ermelo voor noodopvang asielzoekers

7 maart 2023 om 08:59 Maatschappelijk

ERMELO De gemeenteraad van Ermelo wordt gevraagd een krediet van 185.000 euro beschikbaar te stellen voor de realisatie van de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers.

De noodopvang moet komen op het voormalig voetbalveld van GGz Centraal aan de Horsterweg op het bosperceel tussen de Kolbaanweg en het spoor. Het college van burgemeester en wethouders verwacht op korte termijn een uitspraak van de provincie Gelderland over een eventueel contract dat bestaat tussen GGz Centraal en de provincie over het onderhoud van het terrein. De gemeente zelf is hierin geen partij.

ALTERNATIEVE LOCATIE

Er is tot nu toe nog geen reden gezien te zoeken naar een alternatieve locatie, zo zegt burgemeester Hans van Daalen. Indien dit toch nodig blijkt wordt de raad hierbij vanaf het eerste moment betrokken.

Het college zegt dat het achteraf beter was geweest de raad eerder te betrekken bij de concept-bestuursovereenkomst tussen de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). 

TERUGBETALING KREDIET

Met de vraag om een krediet wordt voldaan aan een motie die door de raad is aangenomen. Met name Leo van der Velden heeft zich vanaf het eerste begin sterk gemaakt voor een raadsbesluit. Het college geeft aan er vanuit te gaan dat de kosten voor realisatie, beheer en de exploitatie worden terugbetaald door het COA. 

Burgemeester Van Daalen geeft wel aan dat het gaat om het leeuwendeel van de gemaakte kosten. Hij kan niet garanderen dat alle kosten tot op de laatste cent worden vergoed.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie