Afbeelding
Pixabay

Speerpunten verkiezingsprogramma BurgerBelangen Ermelo

25 februari 2022 om 08:30 Gemeenteraadsverkiezingen

ERMELO Wonen wordt door BurgerBelangen Ermelo gezien als het belangrijkste thema voor de komende vier jaar. Gepleit wordt voor vereenvoudiging van de procedures met betrekking tot het vaststellen van bestemmingsplannen en het versnellen van de mogelijkheden voor functieverandering in het buitengebied.

De gemeente moet, zo vindt de partij, een actieve grondpolitiek gaan voeren. Gepleit wordt voor woningsplitsing, het omvormen van kantoren tot appartementen en het voorrang geven aan eigen inwoners bij nieuwbouwwoningen. De parkeernormen moeten worden versoepeld om sneller en meer woningen te kunnen bouwen. De partij keert zich tegen het ontwikkelen van een regionale woonvisie als speerpunt voor de gebiedsagenda Ermelo, Harderwijk en Zeewolde en tegen de bouw van grote appartementencomplexen.

Gepleit wordt voor het aanbrengen van een knip in de Dokter van Dalelaan en de komst van een ‘groene’ corridor van De Hooge Riet naar het Veldwijk-terrein zodat er een natuurlijke verbinding ontstaat tussenbeide parkachtige locaties.

TUNNEL Als het aan BurgerBelangen ligt komt er een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor waardoor de spoorwegovergang bij de Van Asch van Wijcklaan voor autoverkeer komt te vervallen. Rond het station moet meer aandacht komen voor fietsveiligheid. Gepleit wordt voor een beperkte zondagsopenstelling van winkels. Het gratis parkeren moet gehandhaafd blijven. De Stationsstraat moet wat de partij betreft levendiger worden en fietsers mogen er in de ogen van BurgerBelangen weer fietsen. 

De oude vuilstort moet worden gesaneerd waardoor het gebied weer zonder gezondheidsrisico’s toegankelijk wordt. De Ermelose natuurgebieden moeten toegankelijk blijven voor burgers en recreanten, de losloopgebieden voor honden blijven. De toeristische waarde van het gebied rond de Ermelosche Heide moet worden versterkt door de komst van een (houten) klim- en uitkijktoren en een blotevoetenpad. 

LOKET In de wijk West moet een nieuw zorgcentrum komen met een huisartsenpost en een fysiopraktijk. Overlast door bedrijven wil BurgerBelangen Ermelo teruggedrongen zien. Er moet een gemeentelijk loket komen voor ondernemers. Onderzocht moet worden of een Ecopark langs rijksweg A28 zinvol is. De recreatie op het Tonselse Veld moet worden verbeterd. BurgerBelangen keert zich tegen de plaatsing van windmolens. Aangegeven wordt dat hierdoor het eeuwenoude landschappelijk karakter van Horst en Telgt verloren gaat. Dit geldt ook voor zonnevelden, die bovendien ten koste gaan van waardevolle landbouwgrond.

Ten aanzien van het eigen functioneren wordt aangegeven dat de raad meer moet kijken naar het effect van het gevoerde beleid en hoe dit uitpakt voor de burgers. Daarnaast wordt aangegeven dat de partij niet wegloopt voor bezuinigingen, zodat de belastingdruk voor de inwoners niet verder stijgt.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie