Help herder Marion Derks in de schaapskooi Ermelo tijdens de lammertijd.
Help herder Marion Derks in de schaapskooi Ermelo tijdens de lammertijd. Stichting Schapedrift

Exclusieve actie lammertijd schaapskooi Ermelo: help herder bij verzorging moeders en lammeren

Dieren

ERMELO Nog even en dan zijn er weer lammetjes te bewonderen bij de schaapskudde van Ermelo. ,,Er is nu nog weinig te zien”, aldus herder Marion Derks, ,,behalve dat de schapen langzaam maar zeker behoorlijk breed worden.”

Eind januari wordt het eerste lammetje verwacht. ,,Ik krijg al wel wat nesteldrang”, lacht Marion. De eerste kraamhokjes worden daarom alvast opgebouwd en de hulsttakken zijn opgehangen aan de balken in de schaapskooi. ,,Hulst heeft een preventieve werking tegen een virusinfectie waar vooral de kwetsbare lammetjes gevoelig voor zijn”, legt de herder uit. Er staat de herders en hun helpers weer een drukke tijd te wachten. Zij zijn tijdens de hele lammertijd zeven dagen in de week, vierentwintig uur per dag bij de schapen om hen te verzorgen en de bevallingen te begeleiden. Een drukke, maar ook een hele mooie tijd, volgens Marion, die hoopt dat dit jaar weer net zo’n mooie en gezonde lammerperiode zal worden als het vorig jaar was. De lammeren scoorden hoge punten bij de lammerkeuring in het najaar. 

Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Meer informatie is te vinden op schapedrift.nl en in het bezoekerscentrum van de schaapskooi. 

EXCLUSIEVE BELEVING

Dit jaar zijn er meerdere leuke en bijzondere acties ten behoeve van de aanschaf van een elektrische shovel. De eerste actie begint tijdens de lammertijd. Bij uitzondering verkoopt de schaapskooi dit jaar acht keer een avonddienst tijdens de lammertijd. Van 19 tot 21 uur helpt men de herder in de schaapskooi bij de verzorging van de moeders en lammeren. Per avonddienst mogen twee deelnemers meehelpen. Deze bijzondere beleving kost 100 euro per persoon. Meer informatie en aanmelding via schapedrift.nl. De beschikbare data zijn 8, 10, 15, 17, 22, en 24 februari, en 1 en 3 maart.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Progressief Ermelo en PvdA Harderwijk houden avond over jeugdzorg: veel ervaringen gedeeld 1 uur geleden
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 4 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 6 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 19 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 22 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 22 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 23 uur geleden