Help herder Marion Derks in de schaapskooi Ermelo tijdens de lammertijd.
Help herder Marion Derks in de schaapskooi Ermelo tijdens de lammertijd. Stichting Schapedrift

Exclusieve actie lammertijd schaapskooi Ermelo: help herder bij verzorging moeders en lammeren

24 januari 2023 om 10:49 Dieren

ERMELO Nog even en dan zijn er weer lammetjes te bewonderen bij de schaapskudde van Ermelo. ,,Er is nu nog weinig te zien”, aldus herder Marion Derks, ,,behalve dat de schapen langzaam maar zeker behoorlijk breed worden.”

Eind januari wordt het eerste lammetje verwacht. ,,Ik krijg al wel wat nesteldrang”, lacht Marion. De eerste kraamhokjes worden daarom alvast opgebouwd en de hulsttakken zijn opgehangen aan de balken in de schaapskooi. ,,Hulst heeft een preventieve werking tegen een virusinfectie waar vooral de kwetsbare lammetjes gevoelig voor zijn”, legt de herder uit. Er staat de herders en hun helpers weer een drukke tijd te wachten. Zij zijn tijdens de hele lammertijd zeven dagen in de week, vierentwintig uur per dag bij de schapen om hen te verzorgen en de bevallingen te begeleiden. Een drukke, maar ook een hele mooie tijd, volgens Marion, die hoopt dat dit jaar weer net zo’n mooie en gezonde lammerperiode zal worden als het vorig jaar was. De lammeren scoorden hoge punten bij de lammerkeuring in het najaar. 

Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Meer informatie is te vinden op schapedrift.nl en in het bezoekerscentrum van de schaapskooi. 

EXCLUSIEVE BELEVING

Dit jaar zijn er meerdere leuke en bijzondere acties ten behoeve van de aanschaf van een elektrische shovel. De eerste actie begint tijdens de lammertijd. Bij uitzondering verkoopt de schaapskooi dit jaar acht keer een avonddienst tijdens de lammertijd. Van 19 tot 21 uur helpt men de herder in de schaapskooi bij de verzorging van de moeders en lammeren. Per avonddienst mogen twee deelnemers meehelpen. Deze bijzondere beleving kost 100 euro per persoon. Meer informatie en aanmelding via schapedrift.nl. De beschikbare data zijn 8, 10, 15, 17, 22, en 24 februari, en 1 en 3 maart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie