Burgemeester Dorine Burmanje (rechts) adopteert een lammetje van de herderin eerder dit jaar.
Burgemeester Dorine Burmanje (rechts) adopteert een lammetje van de herderin eerder dit jaar. Wijnand Kooijmans

Lammetjesdag bij Schaapskooi Ermelo

25 maart 2022 om 08:00 Activiteiten

ERMELO Zaterdag 2 april vindt de jaarlijkse lammetjesdag bij de Ermelose Schaapskooi weer in volle glorie plaats. Een feestelijke dag van 10.00 tot 16.00 uur, met activiteiten voor alle leeftijden. 

Alles draait om de 192 lammetjes die bij de kudde geboren zijn. Bezoekers kunnen ze van dichtbij bewonderen via een looproute door de kooi. Het is ook mogelijk om een lammetje te adopteren en zo te helpen de Ermelose kudde en kooi te behouden.

ACTIVITEITEN In het weiland geeft een herder om 11.30 en 14.30 uur demonstraties schapendrijven met de hond. Jonge kinderen kunnen rondjes draaien in het draaimolentje De Dieromdom, dat al fietsend wordt aangedreven. Op de zolder van het bezoekerscentrum kunnen takkenbeesten of toverballen geknutseld worden. Ook wordt er geschminkt. Er is tevens een speeltuin en is er ook allerlei lekkers te eten en te drinken. 

De toegang is gratis. De Ermelose schaapskooi en het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn gelegen aan de Postweg 50 (alleen bereikbaar via de Drieërweg). Meer informatie op schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie