Schaapskooi in teken van paddenstoelen

23 september 2020 om 10:41 Algemeen

ERMELO - Bij schaapskooi Ermelo worden in oktober activiteiten in het teken van de herfst georganiseerd. Met een gids op zoek naar paddenstoelen of ze zelf maken van papier of wol. Ook van kastanjes en denappels kunnen leuke dingen geknutseld worden.

 Van harte welkom bij de schaapskooi en in het bezoekerscentrum; tot en met oktober dagelijks geopend.

Paddenstoelenwandelingen

Elke jaar in de herfst zijn ze te zien in de natuur; paddenstoelen! In prachtige vormen en kleuren en met namen die tot de verbeelding spreken, zoals de roze spijkerzwam, heksen- of koeienboleet of elfenbankje. Ook in de buurt van schaapskooi Ermelo komen vele soorten voor. Gidsen vertellen er alles over tijdens paddenstoelenexcursies op zondag 4 en 11 en zaterdag 17 oktober, van 13.30 tot 15.00 uur vanaf de schaapskooi. Deelname kost 4 euro, 4 tot en met 12 jaar 2 euro. Een spiegeltje meenemen is handig.

Eetbare paddenstoelen

Dinsdag 6 oktober geeft Dick Dooyewaard van KNNV Noordwest Veluwe om 14.00 uur een presentatie over eetbare paddenstoelen in het bezoekerscentrum. Na de lezing gaat hij met deelnemers op zoek naar de verschillende exemplaren in de natuur. Bij terugkomst is er een proeverij van paddenstoelengerechtjes. Deelname kost 20 euro inclusief koffie/thee, gerechtjes en een drankje; vrienden van Schapedrift 17,50 euro. Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk via de website.

Knutselen en vilten

Kinderen kunnen in de herfstvakantie knutselen op de zolder van het bezoekerscentrum. Alles is onder begeleiding van vrijwilligers. Info is te vinden op schapedrift.nl. Woensdag 14 oktober wordt met denappels en bladeren een herfstmobile gemaakt; zondag 18 oktober maak je met schapenwol, water en zeep een paddenstoel en woensdag 21 oktober worden paddenstoelen geknutseld van papier. Donderdag 22 oktober kun je van schapenwol een eikeltje, pompoen of paddenstoel vilten.

Voor alle activiteiten geldt een beperkt aantal deelnemers en aanmelden is nodig via de website. De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide, Postweg 50 in Ermelo, bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254.

Meer informatie en aanmelden op www.schapedrift.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie