Vrije vogels in Het Pakhuis.
Vrije vogels in Het Pakhuis. Het Pakhuis

Vrije Vogels in museum Het Pakhuis

1 maart 2022 om 08:00 Activiteiten

ERMELO In museum Het Pakhuis is het gevoel van vrijheid volop aanwezig. Door de coronapandemie is iedereen zich sterker bewust geworden van de waarde van vrijheid. Maar wát dit precies is en waar en wanneer je het waardeert verschilt per persoon en per moment. De actualiteit is dat honderdduizenden mensen uit de Oekraïne momenteel op de vlucht zijn. Ineens is vrijheid niet meer vanzelfsprekend. In het museum maken bezoekers kennis met de verschillende gezichten van vrijheid en vertellen mensen wat het betekent om te moeten vluchten.

VLUCHTROUTE In Het Pakhuis kan iedereen met een rugzak vol spullen op pad. Tijdens de vluchtroute maken bezoekers kennis met Sidar, Nevan en Alia. Ze volgen de voetsporen van mensen op de vlucht en maken keuzes die vluchtelingen ook moeten maken. Wat heb je nodig om je vrij te blijven voelen? Ontdek het op zaterdag 26 februari en vrijdag 4 maart.

WORKSHOP Tijdens een creatieve workshop op dinsdag 1 maart maakt de bezoeker kennis met de vrije vogels in het museum. En iedereen kan een eigen vogel maken. Die wordt wellicht later in het museum opgehangen.

PROTESTEREN In het museum kan je op woensdag 2 maart leren protesteren: met een protestbord of een protestbrief kun je laten zien dat je het ergens niet mee eens bent. Wat vind jij belangrijk om tegen of juist voor te protesteren? Ga naar huis met je eigen protestbutton.

INFORMATIE Museum Het Pakhuis is tijdens de voorjaarsvakantie geopend van 10.30 tot 16.30 uur van dinsdag tot en met zaterdag. Workshops starten om 14.00 uur, aanmelden is niet nodig. Alle andere activiteiten zijn doorlopend van 10.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie www.hetpakhuisermelo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie