Vrijheid Blijheid
Vrijheid Blijheid Museum Het Pakhuis

Ga op avontuur in Museum Het Pakhuis tijdens de Voorjaarsvakantie!

23 februari 2022 om 11:50 Lokaal Deel je nieuws

In de week van 26 februari tot en met 6 maart is het weer voorjaarsvakantie en er is dan natuurlijk weer van alles te beleven in Museum Het Pakhuis!

Vluchtroute (26 februari en 4 maart)

Wat betekent vrijheid voor jou? Tijdens de vluchtroute stap je in de voetsporen van een jong Syrisch gezin dat op de vlucht slaat. Met een rugzak vol spullen ga je op pad. Je moet keuzes maken welke spullen je belangrijk vindt om te houden en welke je kan missen. Wat heb jij nodig om je vrij te blijven voelen?

Aanvang: tussen 10:30-16:30 (duur ca. 30 min.)

Vanaf 8 jaar

Vrije vogels (1 maart)

Om de vrijheid goed te kunnen vieren, vullen we Museum Het Pakhuis met vrije vogels. Tijdens deze creatieve workshop maak je kennis met de vrije vogels in het museum. En natuurlijk knutsel je ook je eigen vogel in elkaar.

Aanvang: 14:00 uur (duur ca. 45 min)

Vanaf 6 jaar

Ik protesteer! (2 maart)

Ben jij wel eens boos en kom je dan ook in opstand? In het museum kan je leren protesteren: met een protestbord of een protestbrief laat je zien dat je het ergens niet mee eens bent.

Wat vind jij belangrijk om tegen of juist voor te protesteren? En hoe laat je dat zien? Ga naar huis met je eigen protestbutton!

Aanvang: tussen 10:30-16:30 (duur ca. 45 min)

Vanaf 8 jaar

Cultuur&Frituur (3 maart)

Vier je het feest mee? Maak met je gezin een wandeling door de Stationsstraat en laat je verrassen door een leuk programma vol culturele activiteiten. Museum Het Pakhuis, Tante Jo, Stichting Ermelo’s Kunstcollectief en Leonardo da Vinci verzorgen diverse activiteiten voor gezinnen met kinderen t/m 12 jaar. Niet voor niets heet dit evenement Cultuur&Frituur: onderweg krijg je een hapje en een drankje.

Dit jaar staat het thema FEEST! centraal, omdat de gemeente Ermelo 50 jaar zelfstandig is. Als dat geen reden voor een feestje is?!

Aanvang: vanaf 10:30 uur (duur ca. 1,5 uur)

Kosten: €9,90 per persoon – kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het museum.

Let op: het is niet toegestaan dat kinderen zonder begeleiding deelnemen aan deze activiteit.

Klinkende munten (5 maart)

Schatgravers opgelet! In het museum zijn Romeinse munten achtergelaten voor de eerlijke vinder. Maar daar moet je natuurlijk wel je best voor doen. Leer als een echte archeoloog hoe je je waardevolle schat kan opsporen, schoonmaken en determineren. Een waardevolle aanvulling voor je eigen thuismuseum.

Aanvang: 14:00 uur (duur ca. 45 min)

Vanaf 8 jaar

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie