Teleurstelling bij EFC'58 na weer een nederlaag met degradatie tot gevolg.
Teleurstelling bij EFC'58 na weer een nederlaag met degradatie tot gevolg. Foto: Dimitri Steijlen

EFC’58 Ermelo op dieptepunt in ‘rampseizoen’ na nieuwe nederlaag en degradatie naar vierde klasse: ‘Een van onze slechtste wedstrijden’

15 april 2024 om 13:42 Voetbal

ERMELO Wat er al enkele weken aan zat te komen werd zaterdag officieel; na een nieuwe 2-3 nederlaag tegen Zwolsche Boys kan EFC’58 zich niet meer handhaven in de derde klasse en keert de club na twee jaar terug in de vierde klasse.

,,Het was een van onze slechtste wedstrijden. We misten de eerste kans en toen zij uit een corner wel scoorden was het geloof weg. Pas na het inbrengen van King (die niet getraind had) gebeurde er wat”, zag coach Jaap de Vries EFC van 0-2 terugkomen tot 2-2. Invaller Niels Bakker haakte pootje, waardoor Zwolsche Boys vanaf elf meter de zege binnenhaalde.

RAMPSEIZOEN

De Ermeloërs wonnen dit seizoen nog niet, maar speelden wel zes keer gelijk. Vijftien keer werd verloren, waardoor het doek vijf wedstrijden voor het einde al is gevallen. ,,We hebben een jonge, fitte ploeg, maar geen team dat er alles aan doet om wedstrijden te winnen. Wij doen leuk mee, maar trekken het niet over de streep. Daarvoor missen we de kwaliteiten en de teamgeest. Of we nu vandaag of over twee weken degraderen, ik denk dat niemand er wakker van gelegen heeft. Ik ben zelf wel chagrijnig, het is voor ons een rampseizoen geweest. De jongens trainen hard en goed, voetballen naar behoren en geven elke week energie, maar als je tien spelers moet vervangen, weet je dat je ook in de derde klasse aan de beurt bent. De sterkhouders waren weg en de betere spelers raakten geblesseerd.” In de winterstop heeft De Vries met de komst van o.a. spits Accasi King en verdediger Lendy Lugard nog wel versterking gevonden. ,,Maar Lendy scheurde al na 20 minuten zijn bovenbeenspier.”

VERSTERKING

De Vries ziet Ahmed Alkhamesi en ook King, ondanks een eerdere toezegging, vertrekken. ,,Ik heb bijgetekend, ik hoop wel dat het elftal bij elkaar blijft en er versterking komt.”

3e klasse C: EFC’58 – Zwolsche Boys 2-3 (0-1). 16. Jayson van der Meulen 0-1, 57. Max Streppel 0-2, 68. Accasi King 1-2, 71. Robin Dekker 2-2, 84. Van der Meulen 2-3 (strafschop).

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie