De bank van DVS'33, met vooraan hoofdtrainer Patrick Loenen, moet met lede ogen aanzien hoe DVS'33 tegen Harkemase Boys alweer een nederlaag lijdt: 1-3.
De bank van DVS'33, met vooraan hoofdtrainer Patrick Loenen, moet met lede ogen aanzien hoe DVS'33 tegen Harkemase Boys alweer een nederlaag lijdt: 1-3. Foto: Theo Aalten

DVS’33 Ermelo zit vol vraagtekens na vierde nederlaag in zeven duels, ommekeer lijkt ver weg

2 oktober 2023 om 11:41 Voetbal

ERMELO De frustratie en teleurstelling was groot bij DVS’33 na alweer een verloren zaterdagmiddag. Koploper Harkemase Boys was veel beter dan de Ermeloërs, die zijn afgezakt naar de zestiende plaats: 1-3.

Voor DVS was het de vierde nederlaag in zeven wedstrijden; alleen van promovendus Kampong werd gewonnen. Een ommekeer lijkt ver weg. Tegen Harkemase Boys kwamen de problemen duidelijk aan het licht. In fases wordt redelijk gespeeld, maar het benutten van kansen is het hele seizoen al moeizaam. Verdedigend lieten de Ermeloërs Harkemase Boys veel te veel begaan en het was aan keeper Dean Bredewolt te danken dat de score niet verder opliep dan drie tegengoals.

De ‘Ermelose’ treffer kwam op naam van een Fries: Stefan Deuling raakte de bal bij het wegwerken van een corner helemaal verkeerd, maar toen was het duel allang gespeeld.

FRUSTRATIE TRAINER PATRICK LOENEN

Trainer Patrick Loenen kon zijn frustratie na de zoveelste domper niet langer verbergen. 

Verdediging niet goed, dat is mijn constatering ook

„Er zal momenteel ook een stuk vertrouwen missen, maar als ik zie hoe onze tegengoals vallen, dan heeft dat niks met vertrouwen te maken. Het gaat om bewustwording, dat als we de bal niet hebben, we moeten verdedigen. Dit betekent alles er aan doen om te voorkomen dat de tegenstander gevaarlijk wordt. Dat kunnen we niet goed, dat is mijn constatering ook. Bij hun stonden er bij elke voorzet mensen vrij.” 

RUIMTES TE GROOT

Waar de Friezen bij balbezit en balverlies als team opereerden, werden de ruimtes bij Ermelo’s balverlies veel te groot en kregen de Friezen zelfs in het strafschopgebied vrije doortocht of dekten de Ermeloërs veel te ruim.

In de eerste helft had de thuisploeg ook kunnen en moeten scoren, maar Nicky van Hilten had pech met een afstandsschot tegen de paal en Owen Muller schoot de bal in kansrijke positie over. Van Hilten zat daarna mis bij een dieptebal en Jhurrey Margaritha strafte het af.

TWEEDE HELFT FORMALITEIT

Toen DVS twee minuten na rust Harkemase Boys weer vrije doorgang gaf en Thomas Prinsen de 0-3 maakte, konden de illusies alweer de prullenbak in en wisten de supporters dat de tweede helft net als tegen Genemuiden een formaliteit was. Stef Nijland kreeg nog wel een kans, maar Harkemase Boys bleef in de tegenaanval dreigender. Er was veel te weinig beweging en het ontbrak veelal aan een idee. Ballen sprongen van de voet en passes kwamen niet aan. Plichtmatig en zonder overtuiging en vertrouwen sleepte DVS zich naar het einde.

‘NIVEAULOOS EN SCHANDALIG’

Loenen kon het amper aanzien. ,,We blijven door de as breien, terwijl ik de tweede helft steeds roep dat we van kant naar kant moeten spelen. Er komen een paar honderd mensen kijken, maar wat wij laten zien is niveauloos en schandalig slecht.”

Wat wij laten zien is niveauloos en schandalig slecht

Sem de Wit zat na afloop vol vraagtekens waarom het er niet uitkomt. ,,We kunnen niet makkelijk door de linies heen voetballen. Er waren te weinig afspeelmogelijkheden. Hoe graag wil je de bal hebben, wil je er onderuit voetballen en risico’s nemen? Op training loopt het af en toe wel, misschien staat er dan minder druk op. Misschien is het een stukje vertrouwen, maar het kan van alles zijn, want alles valt verkeerd. We moeten positief blijven.”

Derde divisie: DVS’33 - Harkemase Boys 1-3 (0-2). 10. Mees Gootjes 0-1, 26. Jhurrey Margaritha 0-2, 47. Thomas Prinsen 0-3, 77. Stefan Deuling 1-3.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie