DVS-verdediger Sem de Wit in duel met IJsselmeervogels-aanvoerder Junior van der Velden.
DVS-verdediger Sem de Wit in duel met IJsselmeervogels-aanvoerder Junior van der Velden. Foto: Theo Aalten

DVS’33 nipt onderuit tegen IJsselmeervogels, Sem de Wit blijft toch in Ermelo

31 maart 2024 om 21:37 Voetbal

SPAKENBURG DVS’33 kon na een goede reeks ook IJsselmeervogels goed partij bieden, maar de nieuwe koploper van de derde divisie legde in een sterk eerste halfuur de basis voor de nipte 1-0 winst. Een afstandspegel van Danny van den Meiracker na 7 minuten bleek de enige goal van de wedstrijd.

Adriaan Kruisheer miste al na 2 minuten een opgelegde kans, maar de Vogels waren met scherpe counters voor rust gevaarlijker. Na rust was DVS beter aan de bal en werd het dreigender. Roland Baas schoot tegen de onderkant van de lat en kort voor tijd kreeg ook Youness Mokhtar nog een grote kans. „Het is altijd moeilijk een tegenstander kapot te spelen die zich terugtrekt op eigen helft. We waren het eerste halfuur onzorgvuldig en hadden te weinig lef, al kregen we na 2 minuten een superkans waar we op 0-1 moeten komen. Je moet tegen hun kwaliteiten gecontroleerd aanvallen en heel goed opletten dat je in de omschakeling niet de 2-0 tegen krijgt. Na de rust was erdoorheen spelen ook moeilijk, maar dat ging toen wel een stuk beter. We hadden toen ook meer bezetting in hun zestien. Maar zij stonden daar ook met veel mensen”, aldus John Kamphuis, die tevreden was met het spel van het laatste uur.

SAMEN SPELEN Afgelopen week werd ook het nieuws officieel dat Sem de Wit ondanks een aangekondigde transfer in december niet naar Sparta gaat, maar bij DVS blijft en gezelschap krijgt van Mike Ahrens. „Ik heb bij Sparta nooit een contract ondertekend. Als ik kijk naar het plan wat nu bij DVS wordt opgezet voor de komende vier jaar, dan kan ik niet anders dan daar achter staan en wil ik daar graag deel van uit maken. Het was de droom van Mike en mij om samen te spelen en als dat voor DVS kan is dat mooi. Dat heb ik bij Edmund Mijnheer aangegeven en dat is uiteindelijk rond gekomen.”

Het lid van de technische commissie van de Ermeloërs liet duidelijk blijken dat Ahrens en De Wit het zelf moesten oplossen met Sparta, dat financiële voorwaarden stelde. DVS-sponsor Dick Rozendaal geeft aan te hebben bemiddeld bij de transfers van Ahrens en De Wit, waarna Mijnheer de contractbesprekingen kon openen. 

De Wit: „Ik heb voor één jaar getekend en de clubs zijn er in goede communicatie uitgekomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie