Trainers John Kamphuis en Jordi Roelofsen (links) boekten met DVS'33 een cruciale 3-0 zege op Hoogeveen in de strijd om handhaving.
Trainers John Kamphuis en Jordi Roelofsen (links) boekten met DVS'33 een cruciale 3-0 zege op Hoogeveen in de strijd om handhaving. Theo Aalten

DVS’33 Ermelo boekt bevrijdende zege: ‘Het begint met strijd leveren’

25 februari 2024 om 21:41 Voetbal

ERMELO - De vraag of DVS’33 wel strijd kan leveren om te handhaven in de derde divisie werd door de Ermeloërs met ‘ja’ beantwoord. De 2-1 nederlaag tegen Kampong had voor het besef gezorgd, dat het nu anders moest. Een halfuur voor tijd zorgde de actieve Lars Huber voor de bevrijdende 1-0 en daarna liep DVS over Hoogeveen heen: 3-0.

In een stormachtig begin van DVS verzuimde Sam Crowther de 1-0 te maken, de spits kopte over. Namens Hoogeveen raakte Emil Bijlsma de paal nadat Hilal ben Moussa risicovol terugspeelde op de keeper. DVS wankelde na rust toen Hoogeveen de druk opvoerde, maar sloeg na een uur toe na een goede aanval. Via keeper Bredewolt en linksback Baas kreeg Huber de bal van Roemeon en benutte zijn tweede kans wel. ,,Echt een mooie goal. Ik speel graag met ‘Benna’, ik reis vanuit Zutphen via Apeldoorn altijd met hem mee. Mooi dat wij een aandeel hebben.”

,,De winst tegen een concurrent die drie punten boven ons stond is heel belangrijk”, wist Huber. ,,Tegen Kampong kwamen we overal te laat en in de vermoeidheid. Zij kwamen in hun kracht. Het was slecht en dat hebben we als groep naar elkaar uitgesproken. Nu hebben we precies andersom gespeeld; we hebben hard geknokt als team, waren dominant en maakten mooie goals. Alleen de eerste minuten na rust vond ik ons wat minder en verloren we meer de bal. Na de 1-0 gaven zij veel ruimte weg en vonden wij steeds de juiste man voorin. Er vielen gaten en dan kan je die goals maken. in deze fase mag je blij zijn met 3-0, een bevrijding voor het team.”

Roemeon kon na een hamstringblessure eindelijk weer spelen. Hij werd na 68 minuten gewisseld en zag vanaf de kant hoe Crowther de 2-0 maakte. ,,Hij werkte hem goed binnen en dat is goed voor zijn vertrouwen. In deze fase hebben veel spelers nog niet eerder gezeten. Er wordt ander voetbal verwacht en we moeten strijd leveren, daar begint het mee, dan komt het goede voetbal vanzelf bovendrijven. Ik denk dat het tegen Kampong geen onwil was, maar ik snap de kritiek heel goed, want het kwam er niet uit. Je leest en hoort dat er geen inzet is. DVS moet niet om degradatie spelen. Doel is directe handhaving: wij gaan niet degraderen of nacompetitie spelen, daar vind ik ons team te goed voor. We moeten ook tegen Harkema van eigen kracht uit gaan. We willen ook voor John Kamphuis winnen. Hij wordt volgend jaar trainer en we willen hem niet in de steek laten.” Huber, die nog 3-0 maakte: “Vorige week was ondermaats, dat hebben we naar elkaar uitgesproken. We willen knokken en goed voetbal spelen en moeten deze lijn nu doortrekken. Qua formatie spelen we nu in 4-3-3, dat is veranderd.”

Trainer John Kamphuis: ,,We stonden met bereidheid, overtuiging en wil om te winnen op het veld. Met verzorgd voetbal hebben we initiatief genomen. Ook als we de bal niet hadden, voerden we het plan grotendeels goed uit. Als je dan voor komt, weet je dat er ruimtes ontstaan. We hebben nog twee goals gemaakt, maar dat hadden er ook vier kunnen zijn. Vanaf dat moment hebben we goed verdedigd en niks meer weggegeven.”

DVS’33 – Hoogeveen 3-0 (0-0). 60. Lars Huber 1-0, 70. Sam Crowther 2-0, 90+3. Huber 3-0.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie