Sparta Ermelo deed met zestien springers mee aan de 23e editie van de Barmstedt Cup in Duitsland.
Sparta Ermelo deed met zestien springers mee aan de 23e editie van de Barmstedt Cup in Duitsland. Hans van Zetten

Zestien Sparta-trampolinespringers doen goede zaken bij internationale Barmstedt Cup Duitsland

12 februari 2024 om 17:00 Gymnastiek

ERMELO/BARMSTEDT In Duitsland vond zaterdag 10 februari de 23e editie van de Barmstedt Cup plaats. Sparta Ermelo deed met zestien topspringers voor de tweede keer mee aan dit internationale toernooi. Emy Engel en Sofie van Beekhuizen waren met een zilveren medaille in hun categorie de uitblinkers. 

Bij de Elite senior dames bezetten de Sparta-springsters met zes springers ruim een kwart van deze categorie. En niet zonder succes. Emy Engel stond na een goede finale-oefening op het podium met een mooie 2e plaats. Lara Wolkenfelt ging de finale in als 8e en kwam er als 6e uit, gevolgd door Caro Binnerts op de 7e plek. 

Eline Westhuis, die met twee sterke oefeningen als de nummer één de finale inging, schoot na sprong zes naar de dikke mat, waardoor ze op plaats acht terugviel. Renske Groen eindigde als twaalfde, en tot slot Ilse Wolkenfelt op plek dertien.

ELITE MEISJES EN JONGENS

In een sterk bezette categorie 15-16 Elite Meisjes eindigde Chemène Hazelof op de 11e plaats, Britt Kroon werd 15e, gevolgd door Thirza van Boxtel op plaats zestien en tenslotte Ilse Wouters op plaats achttien. Twan Rieksen nam deel bij de Elite jongens 13-14 en wist in de finale met mooie punten als 4e te eindigen.

OPEN KLASSEN

Sofie van Beekhuizen sprong in de open categorie als eerstejaars senior dame en ging met twee goede oefeningen de finale in. In de finale wist zij met een persoonlijk puntenrecord de 2e plaats te veroveren. Als 16-jarige tegen meest 20-plussers een knappe prestatie.

In de categorie 15-16 meisjes sprongen Tessa Staal en Famke van Asselt beide oefeningen keurig uit, waarna Tessa eindigde op plaats twaalf waar Famke 21e werd. Internationale debutante Aisel Babina sprong zich bij de meisjes 13-14 met een mooie verplichte en goede keuzeoefening naar een uitstekende 15e plek. 

Al met al een mooie start van het internationale trampolineseizoen voor Sparta.

DUTCH OPEN EN WORLDCUP

Over vijf weken nemen een aantal springers ook deel aan de internationale Dutch Open Trampoline in Alkmaar. Daar zal de crème-de-la-crème trampolinespringen van Europa, maar ook uit andere werelddelen aan de start staan. De Dutch Open zal vooraf worden gegaan door de eerste in Nederland gehouden Worldcup Trampolinespringen. Een mooie opsteker voor de jonge Spartanen, die met hun kakelverse nieuwe trainingslocatie in Sportcentrum Zanderij overstromen van ambitie. 

Alice Linthuis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie