De twee winnende teams van groep 7 en 8 van het schaaktoernooi van schaakvereniging VSG-Ermelo.
De twee winnende teams van groep 7 en 8 van het schaaktoernooi van schaakvereniging VSG-Ermelo. Eigen foto

Schaakweek in Ermelo: Rie Timmer toernooi met deelnemers uit hele land en schaaktoernooi voor leerlingen bovenbouw Ermelose scholen

19 februari 2024 om 09:31 Denksport

ERMELO Schaakvereniging VSG-Ermelo verblijdde ruim tweehonderd schakers met een week vol schaakactiviteiten. Leerlingen van groep 5 en 6 streden op 7 februari in teams van vier om de beker, 10 februari werd het traditionele Rie Timmer toernooi gehouden en op 14 februari speelden leerlingen van groep 7 en 8 hun toernooi.

Bij het schaaktoernooi voor leerlingen van groep 5 en 6 deden bijna vijftig leerlingen van verschillende basisscholen in Ermelo mee. De tien teams waren ingedeeld in twee groepen. Na de groepsfase werd de stand per groep opgemaakt. Daarna speelden de beide nummers één om de 1e en 2e plek, de nummers twee om de 3e en 4e plek, enzovoorts. Even voor 16.00 uur was de eindstand bekend en werden de prijzen uitgereikt. 

Op plek één eindigde de Bernhardschool 3. Tweede werd Prins Willem Alexander 1 en op een derde plek eindigde Bernhardschool 1. Gevold door De Klokbeker 2 op plek vier en de Bernhardschool 2 op plek 5. 

RIE TIMMER TOERNOOI

Het Rie Timmer Rapid Toernooi werd dit jaar gehouden op 10 februari. De 58 deelnemers uit het gehele land waren verdeeld over negen groepen van zes en een groep van vier schakers met een min of meer gelijke speelsterkte. Zij speelden bij elkaar opgeteld 276 partijen. 

Bijzonder aan deze versie van het toernooi was dat het werd gehouden precies op de dag dat Rie Timmer, jarenlang prominent lid van VSG en meervoudig Nederlands kampioen bij de dames, dertig jaar geleden overleed. Toernooileider Sape Westra memoreerde dit in één van zijn korte speeches. Dat het schaaktoernooi ook dit jaar weer in de smaak viel bij de deelnemers bleek uit de complimenten en dankbetuigingen na afloop. De einduitslag per groep is te vinden op de website van VSG.

SCHAAKTOERNOOI LEERLINGEN GROEP 7 EN 8

Op 14 februari, Valentijnsdag, speelden bijna honderd leerlingen uit groep 7 en 8 hun toernooi. De 19 teams waren verdeeld over een A en B poule met elk twee groepen. Na de groepsfase speelden de twee en nummers één van elke poule tegen elkaar, de winnaars speelden vervolgens om de eindoverwinning en de verliezers om de plekken drie en vier. 

Het werd een erg spannende strijd waarin de kansen over en weer vlogen. De finale ging tussen Bernhardschool 1 en Klokbeker 4. Na de eerste keer spelen stond een 2 – 2 gelijkspel op het scorebord. Opnieuw moest er worden geschaakt. Ook deze tweede keer eindigde gelijk. Pas na de derde keer spelen, kwam een winnaar uit de bus. Klokbeker 4 eiste de eindoverwinning, terwijl Bernhardschool 1 genoegen moest nemen met het zilver. Julianaschool 2 legde beslag op plek 3 en Bernhardschool 2 viel met de 4e plaats net buiten de prijzen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie