Afbeelding

Kom in kerststemming bij de schaapskooi

9 december 2016 om 09:24 Algemeen

ERMELO - Bent u nog niet in kerststemming? Dan is dit dé gelegenheid om de decembersfeer op te snuiven. De gezamenlijke kerken van Ermelo verzorgen, samen met Stichting Schapedrift, op zaterdag 24 december de traditionele Kerst Sing-In bij de schaapskooi van Ermelo. Er zijn veel activiteiten die u vast en zeker in de juiste stemming brengen.

Van 13.00 tot 15.30 uur kan er kerstversiering geknutseld worden van wol in het bezoekerscentrum. Buiten zijn warme winterdranken en soep verkrijgbaar. Het koor Ermelodie zingt vanaf 15.30 uur populaire liederen bij de schaapskooi. Van 16.00 tot 17.00 uur is de Kerst Sing-In, waarbij gezamenlijk kerstliederen gezongen worden en het kerstverhaal wordt verteld.

Van 13.00 tot 15.30 uur kan er onder leiding van viltdocente Judith Hofstee in drie kwartier kerstversiering gemaakt worden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum. Deelname kost 7,50 (incl. materialen en drinken). Geschikt voor alle leeftijden, maar jonge kinderen onder begeleiding. Opgave is niet nodig.

Het populaire gemengde koor Ermelodie laat vanaf 15.30 uur bij de schaapskooi liederen horen uit het eigen repertoire, waaronder een aantal kerstliederen. Ermelodie is een vierstemmig gemengd koor dat is opgericht in 1987 en bestaat uit ongeveer 60 enthousiaste leden. Deze middag zullen zo’n 45 leden deelnemen. Het koor wordt live begeleid door een muzikaal combo en staat onder leiding van dirigent Hélène Vijver.

Tussen de samenzang van traditionele kerstliederen door worden kerstgedachten uitgesproken en het kerstverhaal verteld door ds. Henk de Bruijne en ds. Peter Verbaan van de gezamenlijke kerken Ermelo. Burgemeester Baars leest voor uit het Bijbelboek Lucas. Voor wie niet zo lang kan staan, zijn er een aantal zitbankjes. Het evenement vindt buiten plaats, houdt u daarom rekening met de weersomstandigheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie