Leerlingen van de Ireneschool en De Klokbeker beklommen de 'berg' voor MS.
Leerlingen van de Ireneschool en De Klokbeker beklommen de 'berg' voor MS.

Sponsor actie klimmen tegen MS

15 mei 2017 om 08:27 Algemeen

ERMELO - Op vrijdag 12 mei beklommen de leerlingen van De Klokbeker en de Ireneschool in Ermelo op hun schoolplein een negen meter hoge ‘berg’. Het was de bekroning van drie weken lang geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte MS en zelfs tijdens de soms hevige regenbuien waren de leerlingen niet te stoppen.
Met hun beklimming steunen zij de leden van team Meesterlijk Sterk, die op 5 juni 2017 in Zuid-Frankrijk eveneens een berg, de Mont Ventoux, zullen trotseren tijdens de zevende editie van het sportieve evenement Klimmen tegen MS.
Toen teamleden Pieter van der Lans en Bianne Dokter net voor de voorjaarsvakantie hun idee voor de klimactie aan groep vijf en zes van De Klokbeker en groep vijf tot en met acht van de Ireneschool presenteerden, waren ze blij verrast door het enthousiasme van de leerlingen en leerkrachten. “We konden de leerlingen helaas niet allemaal meenemen naar Frankrijk, dus in plaats van ze naar de berg te brengen, brachten we de berg naar hen”, aldus Pieter.
Op vrijdagochtend werd de berg dan ook op het schoolplein van De Wisselbeker (dependance van De Klokbeker) opgeblazen, en gingen groep vijf en zes vanaf 8.45 uur van start. De regen mocht de pret niet drukken, die maakte de helling alleen maar gladder en de uitdaging daarmee des te spannender. Halverwege de dag werd de berg naar de Ireneschool verplaatst en werd het ook daar één groot klimfestijn. Kletsnatte schoenen, doorweekte kleding, het liet de leerlingen allemaal koud. Zo vaak mogelijk omhoog, dat was het enige wat telde.
Met alle klimpret zou je bijna vergeten dat het om een sponsoractie ging. De leerlingen leverden niet alleen op vrijdag een geweldige prestatie, ook in de weken daarvoor zetten ze hun beste beentje voor en haalden in totaal ruim tweeduizend euro op. “Een geweldig bedrag,” zegt Pieter, “waar we de leerlingen en docenten van De Klokbeker en Ireneschool niet vaak genoeg voor kunnen bedanken.”
Team Meesterlijk Sterk
Team Meesterlijk Sterk beklimt op 5 juni 2017 de Mont Ventoux tijdens het evenement Klimmen tegen MS. Het team telt elf leden die ofwel te fiets, ofwel te voet de berg zullen trotseren. Samen met meer dan zeshonderd deelnemers hopen zij hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar MS (Multiple Sclerose).
Bianne kreeg de diagnose zelf enkele jaren geleden. Samen met drie anderen gaf zij zich op voor Klimmen tegen MS 2016. Na terugkomst staken ze met hun enthousiasme vrienden en familie aan en was het huidige team Meesterlijk Sterk een feit. “Er is nog veel onduidelijk over MS”, zegt Bianne. “Als je de diagnose krijgt, weet je nog altijd niet wat je te wachten staat. Het is nog niet eens bekend wat het eigenlijk doet ontstaan. Om te weten wát het triggert en bovenal hóe het voor eens en voor altijd de wereld uit kan worden geholpen, is er onderzoek nodig. Daar zetten wij ons op 5 juni met vele anderen voor in. Samen voor een MS-vrije wereld!”
Klimmen tegen MS
In Nederland hebben circa 17.000 mensen de diagnose MS. Deze chronische ziekte tast het zenuwstelsel aan en zorgt bij patiënten voor neurologische stoornissen. Zo hebben mensen met MS bijvoorbeeld last van krachtsvermindering, invaliditeit en vermoeidheid. De ziekte kent verschillende vormen en uit zich bij elke patiënt op een andere manier.
Er wordt veel onderzoek gedaan naar het ontstaan en de behandeling van MS. Daarnaast is er veel aandacht voor begeleiding. Maar een medicijn dat de ziekte kan voorkomen of stoppen is er nog niet. Hiervoor is meer onderzoek nodig. Het initiatief Klimmen tegen MS brengt al zes jaar lang mensen in beweging tegen MS. Elk jaar beklimmen enkele honderden mensen lopend of fietsend, geheel of in estafettevorm, met en zonder MS, jong en oud de Mont Ventoux om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Klimmen tegen MS is het grootste evenement tegen MS in Nederland en wordt georganiseerd door een vaste kern en heel veel vrijwilligers die de ziekte van nabij meemaken.
Sponsoring
Wil je team Meesterlijk Sterk net als de leerlingen van De Klokbeker en de Ireneschool steunen in hun strijd tegen MS? Ga dan naar https://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/meesterlijk-sterk-336, waar je ze een bericht kunt sturen en kunt sponsoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie