Ondertekening intentie tot overname
Ondertekening intentie tot overname Foto: Ton Bannink

De Samaritaan draagt schoenendoosactie over aan Gain

22 september 2018 om 19:47 Algemeen

Per 1 november aanstaande draagt De Samaritaan uit Ermelo de activiteiten Actie4Kids en Water4Kids over aan GAiN (Global Aid Network) uit Driebergen.

De Samaritaan heeft hiertoe besloten omdat deze projecten zo groot zijn geworden dat zij een beter gekwalificeerd management en een breder draagvlak verdienen om verder te kunnen groeien. De Samaritaan gaat zich geheel richten op haar oorspronkelijke missie van evangelisatorische hulpprojecten.

Actie4Kids is al jarenlang bekend van de schoenendoosactie.

GAiN hoopt dit jaar met Actie4Kids ruim 40.000 gevulde schoenendozen met o.a. schoolspullen uit te delen aan de allerarmsten in de wereld. Kinderen van scholen en kerken in Nederland en België vullen een schoenendoos. Deze worden vervolgens verzameld, gesorteerd en verzonden naar duizenden kinderen die leven in moeilijke omstandigheden.

Onder de Samaritaan is Actie4Kids uitgebouwd tot een succesvolle actie waarbij veel kinderen waarschijnlijk voor het eerst in hun leven een cadeau krijgen. Vele vrijwilligers van de verwerkingscentra, inleverpunten, kantoor en logistiek in Nederland en België gaan samen met coördinator Ton Bannink voor GAiN aan de slag: “Ik ben blij dat wij samen met alle Actie4Kids vrijwilligers doorgaan onder de vlag van GAiN. Deze organisatie heeft jarenlange ervaring met vrijwilligers en projecten in het buitenland en daarom zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie