Twee Europese wolven
Twee Europese wolven Foto: Flickr - rechtenvrij

Hoor ik daar wolvengehuil?

20 december 2018 om 16:34 Algemeen

Museum Het Pakhuis nodigt je uit om in de kerstvakantie kennis te maken met onze nieuwste bewoner van de Veluwe: de wolf! In de gelijknamige expositie ontdek je wat je zou moeten weten wanneer je de wolf tegen het lijf loopt. Ken jij de wolf goed? Speel op zaterdag 5 januari ‘Wie is de Wolf’ en geef je mening!

Knutselen met wolven
Wolven zijn eng, wolven zijn gemeen, wolven zijn hongerig…Op woensdagmiddag 2 januari starten we het jaar goed met een knutselmiddag met wolven. Wolven komen terug in verhalen, sprookjes en legendes. De wolf heeft in verhalen vaak een gemeen karakter. Maar dat geldt niet voor Bor de Wolf uit de Fabeltjeskrant! Welke wolven ken jij allemaal? Knutsel gezellig mee!

Aanvang: 14.00 uur
Duur: ongeveer 30 min
Geschikt voor alle leeftijden

Maak kennis met SprookjesWolf
Ontmoet op donderdag 3 januari om 10.30 Wolfje die heel graag een sprookjeswolf wil worden, net als zijn vader en zijn opa. Maar om sprookjeswolf te worden, moet hij net als zijn voorouders iemand opeten. En dat wil hij niet! Het wordt een spannend avontuur in museum Het Pakhuis waar kinderen alles ontdekken over sprookjes en wolven, maar ook over kiezen en consequenties. En ze ontmoeten het roofdier zo van heel dichtbij.

Aanvang: 10.30
Duur: ongeveer 60 min
Geschikt voor kinderen tot ongeveer 9 jaar

Wolf verandert loop van rivier
Wolven in Nederland? Daardoor verandert er nogal wat! We kunnen leren van de manier waarop andere landen in de wereld met de wolf zijn omgegaan. Met de herintroductie van de wolf lijkt in Yellowstone National Park bijvoorbeeld een stukje natuurlijk evenwicht te zijn hersteld. Op zaterdag 5 januari ben je om 14.00 van harte welkom om mee te gaan op een tour waarin je kennismaakt met de gevolgen van de komst van de wolf voor de Nederlandse natuur.

Aanvang: 14.00 uur
Duur: ongeveer 60 min
Geschikt voor alle leeftijden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie