Afbeelding
Foto: Shutterstock

Uitstel aanpak Oude Telgterweg

8 juni 2020 om 15:52 Algemeen

Ermelo - Wethouder Wouter Vogelsang gaat er vanuit dat het nieuwe sportcentrum in Ermelo nog volgens plan kan worden voltooid. Hij gaf dit te kennen naar aanleiding van een vraag van Dick te Brake (CDA). Die vraagt zich af of door de huidige economische crisis de bouw mogelijk wordt uitgesteld.

Wijnand Kooijmans

De gemeente verwacht dat rond de stikstofproblematiek en de ligging aan de rand van Natura 2000 gebied een passende oplossing is gevonden voor het sportcentrum. Gelijktijdig het realiseren van het opwaarderen van de Oude Telgterweg van 30 naar 50 kilometer zou beide projecten in gevaar kunnen brengen.

Tijdens de beeldvormende vergadering werd duidelijk dat alle partijen in de raad instemmen met uitstel van de opwaardering van de Oude Telgterweg. Dit wordt pas weer actueel een jaar na de realisering van het sportcentrum dat gaat bestaan uit zwembad en sporthal. Het is daarna aan de raad, zo geeft wethouder Vogelsang aan, of wordt vastgehouden aan de opwaardering zoals deze is opgenomen in het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. Of dat de raad oordeelt dat de snelheid van dertig kilometer per uur in stand kan blijven. De voorkeur van de bewoners gaat daar ook naar uit.

De gemeente wil wel enkele verbeteringen aanbrengen. Volgens wethouder Vogelsang moet daarbij in eerste instantie vooral aan wat kosmetische aanpassingen worden gedacht omdat hij zuinig met de beschikbare gelden wil omgang en mogelijk wat grotere noodzakelijke aanpassingen pas wil uitvoeren na het gereedkomen van het sportcentrum. De wethouder denkt dan onder meer aan de grote verkeersdrempel die door meerdere partijen wordt gekraakt.

Het wordt wel van groot belang gevonden dat de omwonenden bij het proces betrokken worden en blijven. Die hebben aangegeven dat de communicatie tot nu toe, wat hen betreft, te wensen overlaat. Met goed overleg wil Han Wilhelm (BurgerBelangen Ermelo) voorkomen dat omwonenden zich aan het lijntje gehouden voelen.

Ook wethouder Vogelsang vindt het van belang dat goed overleg wordt gewaarborgd. Hij neemt daarover ook contact op met college wethouder Leo van der Velden die binnen het college van burgemeester en wethouders verantwoordelijk is voor de bouw van het sportcentrum. In welke mate dat overleg moet plaatsvinden wil Vogelsang ook overlaten aan zijn collega.

In beantwoording op vragen van het CDA heeft het college al aangegeven dat de belangen van omwonenden mee zijn gewogen en in de toekomst dat ook zo blijft. Ze worden onder meer betrokken bij de aanleg van het parkeerterrein voor het sportcentrum en de plek waar de uitrit van dat centrum moet komen. Binnen het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan is geld opgenomen voor aanpassingen van de weg. Zodra het plan voor de kleinere aanpassingen gereed is wordt de raad gevraagd dit geld ook beschikbaar te stellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie