Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Meerdere bezwaren plan strand Horst ingetrokken

28 juni 2021 om 13:22 Algemeen

ERMELO - De Raad van State behandelt 6 oktober de bezwaren die zijn ingediend tegen het bestemmingsplan Strand Horst.

Wijnand Kooijmans

Wethouder Hans de Haan is hoopvol gestemd als het gaat om de goede afloop. Hij verwacht dat de Raad van State het plan in z’n geheel zal goedkeuren of hooguit één tot twee kleine wijzigingen zal aanbrengen. Hij is mede hoopvol gestemd omdat de gemeente binnenkort een convenant sluit met de vogelbeschermingsorganisaties over de aanleg van het Groene Kruispunt.

Over de inrichting hiervan is een akkoord bereikt. Reden dat de organisaties hun bezwaren tegen het plan voor Strand Horst hebben ingetrokken.

“Het ziet er rooskleurig uit”, zo zegt De Haan. “We hebben een plan dat aan alle voorwaarden voldoet. Een goed signaal is dat de Raad van State geen contra-expertise heeft gevraagd waar ze dat de vorige keer nog deden.”

De bezwaren richten zich vooral tegen de hoogte van het geplande hotel en de bouw van de evenementenhal.

De gemeente Zeewolde heeft inmiddels de bezwaren tegen mogelijke geluidsoverlast ook ingetrokken.

Wethouder De Haan verwacht niet dat de hoogte van veertig of zestig meter problemen gaat opleveren. “Ik ben tevreden met waar we nu staan. Ik denk dat voor dit college in 2022 vertrekt er een definitieve klap op het plan wordt gegeven. Gelukkig is ook de investeerder nog steeds bereid te investeren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie