Binnen de gemeente Ermelo is de instandhoudingstermijn van sociale huurwoningen nu tien jaar.
Binnen de gemeente Ermelo is de instandhoudingstermijn van sociale huurwoningen nu tien jaar. Sephelonor (pixabay)

Mogelijke verhoging instandhoudingstermijn sociale huurwoningen Ermelo

30 september 2022 om 14:00 Wonen

ERMELO De gemeenteraad van Ermelo krijgt nog voor het einde van dit jaar alle stukken toegestuurd die betrekking hebben op de bouw van sociale huurwoningen. Hierin wordt ook de verlenging van de termijn meegenomen die voorschrijft hoe lang een sociale huurwoning die bestemming moet houden.

Binnen de gemeente Ermelo is dat nu tien jaar waar andere gemeenten termijnen tot wel veertig jaar hanteren. Over het uitblijven van een onderzoek naar die termijnen werden in de raadsvergadering vragen gesteld door Pieter Stam (SGP), mede namens Evelien Kars (Progressief Ermelo). Beiden pleiten al lang voor een onderzoek naar de mogelijkheden de termijn van tien jaar te verlengen. De indruk bestaat dat dit steeds maar wordt doorgeschoven omdat al vorig jaar een notitie was toegezegd met daarin opgenomen de voor- en nadelen van een langere instandhoudingstermijn.

Wethouder Ronald van Veen geeft aan dat het huidige college van burgemeester en wethouders voor het eind van dit jaar met een totaalpakket naar de raad komt. Naast de gevraagde discussienota komt er een nieuwe verordening sociale woningbouw en een nieuwe beleidsvisie. Er is haast omdat een besluit moet worden genomen voor de nieuwe Omgevingswet in werking treedt. Die wordt, voor zover bekend, per 1 januari van kracht. Al wordt uitstel bepleit omdat niet iedereen is toegerust de wet uit te voeren.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie