Ermelo neemt voor zomerreces besluit over plan ombouwen Hema tot Jumbo supermarkt.
Ermelo neemt voor zomerreces besluit over plan ombouwen Hema tot Jumbo supermarkt. Wijnand Kooijmans

Ermelo neemt voor zomerreces besluit over plan ombouwen Hema tot Jumbo supermarkt

26 mei 2023 om 17:00 Winkels

ERMELO Wethouder Ronald van Veen hoopt dat de gemeenteraad van Ermelo nog voor het zomerreces een besluit kan nemen om de Hema om te bouwen tot een Jumbo supermarkt.

Op dit moment vinden er nog gesprekken plaats met de initiatiefnemer over onder meer de voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Die moet ook nog antwoord geven op vragen die er leven bij het college van burgemeester en wethouders.

SUPERMARKTMETERS

Een uitbreiding van het pand van de Hema en omzetting naar een Jumbo supermarkt mag geen nadelige gevolgen hebben voor de bestaande supermarkten in Ermelo. De eigenaar van de Hema is om die reden geadviseerd de supermarktmeters aan te kopen van het voormalige COOP-pand en deze te verplaatsen naar het huidige Hema-pand. Hierdoor blijft het aantal supermarktmeters gelijk. Voorwaarde is tevens dat het bestemmingsplan van de voormalige COOP wordt aangepast en de bestemming ‘supermarkt’ van het pand wordt afgehaald.   

PARTICIPATIE

Ook moet het parkeren in afdoende mate worden gegarandeerd. Verder moet duidelijk zijn hoe de participatie gaat verlopen en moet de eigenaar bereid zijn alle plankosten, zowel intern als extern, te vergoeden. 

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie