Auto’s rijden door rood.
Auto’s rijden door rood. Kelly van der Dussen

Zorgen over de verkeerssituatie Telgterweg bij de Bernhardschool

22 november 2021 om 11:50 Verkeer en vervoer

ERMELO Leerlingen van de Bernhardschool maken zich zorgen over de verkeerssituatie rondom hun school. Volgens directeur Michiel Fokkelman doet de gemeente Ermelo tot nu toe niets met de zorgen die zij daar hebben geuit.

Volgens Fokkelman wordt er letterlijk gezegd dat er eerst iets mis moet gaan voordat de situatie wordt aangepast. Maar daar wil de school niet op wachten. De leerlingen komen van alle kanten uit de wijk Ermelo-West naar school. Veel van hen moeten dagelijks meerdere keren de Telgterweg oversteken. Deze weg wordt druk bereden en kent meerdere gevaarlijke punten. Volgens Fokkelman is het ook een heel onveilige weg om over te steken.

Zowel bij het zebrapad als bij het verkeerslicht gaat het vaak bijna fout. Auto’s rijden en hard en negeren overstekende kinderen bij het zebrapad of rijden door rood. Daarnaast is het ook voor fietsers onveilig doordat de fietsstroken heel smal zijn. Ook de rotonde verderop, richting Telgt wordt door Fokkelman gezien als een gevaarlijk punt waar fietsers niet altijd worden gezien door automobilisten.

PLANNEN Samen met een aantal ouders is de school bezig om plannen te maken en die voor te leggen aan de gemeente Ermelo. In de hoop dat er eindelijk wel een keer wordt geluisterd en er snel iets wordt gedaan aan de huidige gevaarlijke situaties.

De Telgterweg bij de Bernhardschool moet, zo staat in de plannen, duidelijk worden aangegeven als ‘schoolzone’, zodat bestuurders van auto’s worden gedwongen goed op te letten. ,,De veiligheid van onze leerlingen is het allerbelangrijkste, waarbij wachten tot het kalf verdronken is geen optie is”, aldus Fokkelman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie