Afbeelding
Archief | Pixabay

Gemeente betaalt nieuwe trampolines voor Sparta

8 oktober 2021 om 13:01 Verenigingen

ERMELO De gemeente Ermelo investeert dertigduizend euro in de vervanging van de trampolines van gymnastiekvereniging Sparta.

Wijnand Kooijmans

De trampolines zijn in het verleden ook aangeschaft door de gemeente en moeten nu worden vervangen. Dat stelt wethouder Wouter Vogelsang die aangeeft dat ook bij bijvoorbeeld voetbalverenigingen er zaken zijn die door de gemeente worden vergoed. Het geld voor de vervanging van de trampolines was tot nu toe niet opgenomen in de gemeentelijke begroting maar dat wordt nu via de zogenoemde bestuursrapportage rechtgezet.

In de begroting voor komend jaar is 352.000 euro opgenomen voor de parkeervoorzieningen bij de voetbalvereniging FC Horst. Het gaat hier om een project waarvoor al geld beschikbaar was gesteld. Alleen wijzigt het jaar van uitvoering waardoor een overheveling van het bedrag moet plaatsvinden.

Wethouder Vogelsang geeft aan dat de inspraak rond de mobiliteitsvisie aanvankelijk voor de zomer was gepland. Dat gebeurt nu pas maar het college wil de vaststelling nog wel afronden in de huidige zittingsperiode van de raad.

De wethouder is net terug gekeerd van vakantie en dat maakt dat hij niet op alle vragen in de beeldvormende vergadering antwoord kon geven. Zo vraagt Frans Snoek (SGP) zich af of er bij het bedrag van 30.000 euro voor de aanlag van de trimbaan sprake is van cofinanciering door een andere partij, wie deze partij is en voor welk bedrag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie