Afbeelding
www.pixabay.com

Vergunningen voor fietspaden blijven uit

8 oktober 2021 om 12:20 Verkeer en vervoer

ERMELO Vier partijen in de Provinciale Staten zetten vraagtekens bij de lange periode die het in beslag neemt voor natuurvergunningen voor de fietswegen rondom Ermelo worden afgegeven. Aanleiding is een bezoek van Nico van Harten van de Fietsersbond. 

Wijnand Kooijmans

De gemeente heeft de vergunningen nodig om de fietspaden rondom Ermelo een opknapbeurt te geven en de nodige verbredingen uit te voeren. Dit is nodig om de bewoners en de vele toeristen een comfortabele reis te bieden.

PvdA, SGP, CDA en D66 vinden dat door het toegenomen fietsverkeer, en met name de ontwikkeling van e-bikes en het schoolverkeer en verbreding van fietspaden een must is. Dat past ook binnen de visie Bereikbaar Gelderland, waarin staat dat het aantal fietsbewegingen moet stijgen. De aanvraag om een vergunning ligt inmiddels 2,5 jaar bij het college van gedeputeerde staten (GS) maar er is nog geen enkele vergunning verleend. Dit baart de vier fracties zorgen, volgens hen moet de procedure om een vergunning af te geven sneller kunnen.

Gevraagd wordt of GS de mening deelt van de vier fracties dat het bijna drie jaar de tijd nemen om een natuurvergunning voor fietspaden te verlenen wel erg lang is. Maar specifiek waarom de vergunning voor de Ermelose fietspaden zo lang op zich laat wachten. Men vraagt zich af of de periode die de vergunningverlening in beslag neemt kan worden verkort indien Ermelo voor ieder fietspad afzonderlijk een vergunning aanvraagt.

De vier fracties willen weten wat GS gaat ondernemen om zo snel mogelijk een besluit te nemen. En binnen welke termijn de gemeente Ermelo die vergunning kan verwachten. Ook vraagt men zich af hoe de gehele procedure zich verhoudt tot de termijnen welke worden gesteld op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie