Voortgang bouw sportpark De Zanderij
Voortgang bouw sportpark De Zanderij Gemeente Ermelo

Dronebeelden bouw sportpark De Zanderij in Ermelo, ook test of zwembad waterdicht is

16 maart 2023 om 14:00 Recreatie

ERMELO De vier multifunctionele sporthallen en het zwembad op Sportpark De Zanderij krijgen steeds meer vorm. 

Wethouder Sarath Hamstra kijkt er met bewondering naar. ,,Iedere keer als ik er ben verbaas ik me erover hoe snel het gaat. En hoe groot, duurzaam en mooi het wordt. We liggen goed op koers om de deuren in januari 2024 te openen. Nog even geduld en dan kan iedereen sporten en zwemmen in een gloednieuwe accommodatie die voldoet aan de eisen van deze tijd.”

WATERDICHT 

Afgelopen week werden de zwembaden voor de eerste keer met water gevuld. Zouden ze waterdicht zijn? Een spannend moment. Gelukkig werd de test goed doorstaan. Een mijlpaal in het bouwproces. Maar ook een mijlpaal voor de zweminstructeurs van Interactie. ,,Wij kijken heel erg uit naar de komst van het nieuwe zwembad. Calluna is vijftig jaar oud en dat merk je echt wel. Het is niet meer van deze tijd”, aldus de zweminstructeurs. 


De zwembaden werdeb voor de eerste keer met water gevuld om te testen of ze waterdicht zijn.  - Gemeente Ermelo

MODERNE ACCOMODATIE

Een woordvoerder van de zweminstructeurs laat weten: ,,Straks kunnen we gewoon veel meer. We gaan nog meer kinderen zwemles geven in een moderne, frisse en overzichtelijke accommodatie. We kunnen het doelgroepenbad helemaal afsluiten. Dat geeft minder prikkels. En dat is heel fijn voor onder andere onze kinderen van het bijzonder zwemonderwijs. Ook heeft het nieuwe zwembad mooie technieken zoals een beweegbare bodem en een lift voor mensen met een beperking. Het is dus heel toegankelijk.”

DUURZAAM

Het nieuwe zwembad wordt een stuk duurzamer dan het huidige zwembad. ,,Het wordt echt een fantastische plek om te werken. We hopen dat we heel veel mensen kunnen laten genieten in het water. Of dat nu met onze doelgroeplessen is, met zwemles of met recreatiezwemmer.”

Bekijk dronebeelden van de voortgang van de bouw via onderstaande link. 

Voortgang bouw sportpark De Zanderij
Voortgang bouw sportpark De Zanderij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie