Afbeelding
Pixabay

Recreatiepark De Heivlinder Ermelo trekt spoedzaak over uitbreiding met 30 recreatiewoningen in

16 maart 2023 om 12:12 Rechtbank

DEN HAAG/ERMELO Een poging van recreatiepark De Heivlinder om een langlopend juridisch geschil over een uitbreiding vlot te trekken, is op het laatste moment afgeblazen. De advocate van het recreatiepark liet zich vandaag door de voorzitter van de Raad van State overtuigen dat de spoedzaak die daar diende alleen maar meer vertraging zou opleveren.

Een woordvoerster van de gemeente maakte ook bekend dat er voorlopig toch niet kan worden gebouwd. Het bestemmingsplan voor de uitbreiding is geschorst en dan mag er geen bouwvergunning worden verleend. Bovendien is het nu aangebroken broedseizoen een obstakel voor de bouw.

BESTEMMINGSPLAN

In het derde kwartaal van dit jaar komt het bestemmingsplan weer bij de Raad op tafel. Enkele maanden later wordt dan bekend of de uitbreiding met 30 recreatiewoningen definitief kan doorgaan of niet. ,,Dat is uitzonderlijk snel”, zei de raadsvoorzitter. De Raad kampt met een groot tekort aan juristen. Rechtszaken liggen daar lang op de plank.

STIKSTOF

De Heivlinder wil al lang uitbreiden met 30 recreatiewoningen op het terrein van de voormalige camping Het Keteltje en aanliggende weidegrond. Maar het bestemmingsplan werd twee jaar geleden door de Raad van State geschorst vanwege een gebrekkig stikstofonderzoek. Intussen is er een nieuw stikstofonderzoek uitgevoerd en is het bestemmingsplan verbeterd. 

OPHEFFEN SCHORSING

Daarom stapten de eigenaren van De Heivlinder vandaag samen met hun advocate naar de Raad van State met het verzoek om de schorsing van het bestemmingsplan op te heffen. Dan zou een bouwvergunning kunnen worden aangevraagd en de vertraging worden ingelopen. Maar de raadsvoorzitter stelde de advocate voor de keus. Als De Heivlinder snel een definitief oordeel wil hebben over de uitbreiding, dan kan het beter geen tijd verliezen met de bijzaak over het opheffen van de schorsing. De advocate trok het verzoek om opheffing vervolgens in. 

BEZWAREN HEIDEPARK SPEULD

De uitbreiding van De Heivlinder wordt al lange tijd aangevochten door de eigenaren van het naastgelegen recreatiepark Heidepark Speuld. ,,In Ermelo is al een overaanbod aan recreatieparken”, zegt hun advocaat. ,,Met de uitbreiding van De Heivlinder neemt de recreatiedruk op het gebied toe.”

De uitbreiding zou ook alleen toegestaan zijn als De Heivlinder zich onderscheidt van het aanbod van andere recreatieparken in de omgeving. Maar dat is volgens de eigenaren van Heidepark Speuld helemaal niet het geval. ,,Het is meer van hetzelfde.” Ze bestrijden verder ook het nieuwe stikstofonderzoek. Dat zou ook niet deugen.

Adrie van der Wel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie