Sarojini Ramasray roept jongeren op zich aan te melden als lid van de Jongerenraad.
Sarojini Ramasray roept jongeren op zich aan te melden als lid van de Jongerenraad. Arda Konings

Nieuwe leden Jongerenraad welkom

24 november 2021 om 08:00 Politiek

ERMELO Onlangs vierde de Ermelose Jongerenraad het 10-jarig bestaan. Inmiddels de 9e voorzitter op rij rijker met de enthousiaste Sarojini Ramasray aan het roer, ziet de jongerenraad de toekomst weer met vertrouwen tegemoet. En waarbij het ledenaantal in korte tijd is verdubbeld van zes naar twaalf actieve leden.

Arda Konings

De kersverse voorzitster Sarojini heeft er zin in. Er liggen weer nieuwe plannen op tafel en er borrelen weer ideeën op voor activiteiten. De Ermelose Jongerenraad is naast een neutraal orgaan dat advies uitbrengt aan het college van burgemeester en wethouders, ook een orgaan dat zich maatschappelijk inzet op velerlei gebied. Sarojini: ,,Dat kan zijn van pannenkoeken bakken in verzorgingshuizen, in supermarkten voedsel ophalen voor de voedselbanken, tot aan stoepjes vegen voor ouderen en sneeuw scheppen, toe.”

Oprichter, oud-voorzitter-en oud-lid- van het eerste uur is Sarath Hamstra uit Ermelo. Tijdens zijn studie in 2010 in Rotterdam, wilde hij graag politiek actief gaan worden in de praktijk. Via het CDJA kwam hij toen in aanraking met de Rotterdamse Jongerenraad. Omdat Sarath in de weekenden altijd weer thuiskwam in Ermelo, leek het hem een aantrekkelijk idee iets dergelijks in Ermelo op te zetten. ,,Ik kwam tijdens dat proces in contact met allerlei mensen, er werd een bestuur samengesteld. We waren er klaar voor!”

Door de jaren heen zijn diverse adviezen uitgebracht naar de gemeente. Sarath: ,,Belangrijk te vermelden zijn de adviezen efficiënter om te gaan met de financiële middelen, de verkeersveiligheid en specifiek de woningbouw voor jongeren. Met belangrijke input uit de politieke denktank van onze jongeren die politicologie, bestuurskunde en rechten studeren. Zelf ben ik nogal eens gevraagd mee te denken over het jeugdbeleid in onze gemeente en was er onlangs nog een regionale vergadering over jeugdhulp. Voor de toekomst is het de bedoeling dat een jongere uit de raad daarin zitting zal gaan nemen.” 

De Ermelose Jongerenraad is vooral een club van doeners en niet alleen maar denkers. Die twee componenten vullen elkaar juist wel weer uitstekend aan. De vrijwilligersdagen en activiteiten tijdens de Koningsdagen staan Sarath nog vers in het geheugen. ,,Met elkaar de handjes uit de wouwen steken om iets moois te doen voor Ermelo.”

Tot slot benadrukt Sarojini: ,,Iedere jongere tot 28 jaar is van harte welkom als lid. Juist ook leerlingen van middelbare scholen. De Raad heeft een bestuur en zoekt ook nog een secretaris. Het werk wat gedaan wordt is gebaseerd op vrijwillige basis. Het geeft veel voldoening. Bovendien is het ook nog eens heel leerzaam voor de eigen ontwikkeling.’’ Op 20 december zal de Jongerenraad de Gouden Pauwaward aan een ‘jonge’ vrijwilliger/organisatie uitreiken in café de Molenaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie