Afbeelding
Pixabay

Inlopen achterstand archief

15 november 2021 om 13:43 Politiek

ERMELO Meerinzicht, het samenwerkingsverband van Ermelo, Harderwijk en Zeewolde kampt met een achterstand als het gaat om het bijwerken van het archief.

Wijnand Kooijmans

Op een vraag van Bart van de Knaap (BurgerBelangen Ermelo) geeft wethouder Hans de Haan aan dat het probleem bekend is bij de gemeente. Met name als het gaat om de archieven binnen het sociaal domein is de achterstand flink opgelopen. Dat heeft, zo zegt hij, geen consequenties voor de cliënten die gebruik maken van de diensten van Meerinzicht.

Bij de start van Meerinzicht moesten ongelooflijk veel zaken worden opgepakt. Dat heeft er, zo geeft De Haan aan, er toe geleid dat is besloten de aanpak van het archief even op te schorten. In de hoop dat de ontstane achterstand daarna kon worden ingelopen. Maar dat is niet volledig gelukt. De kosten om de ontstane achterstand in te lopen worden voorlopig geraamd op driehonderdduizend euro. De raad kan daartoe op termijn een voorstel verwachten.

FLEVOWEG De verkeersproblemen rond Speuld zijn vrijdag grotendeels opgelost. Dat zegt wethouder Leo van der Velden naar aanleiding van vragen van Ronald van Veen (CU). Probleem is onder meer dat vandalen rommelen met de borden en dat niet echt beheersbaar is. Het is onmogelijk bij ieder bord iemand neer te zetten. Daarnaast speelt mee dat een snackbar graag bereikbaar blijft. Het geheel afsluiten is, zo vindt de wethouder, niet aan te bevelen indien dit niet strikt noodzakelijk is. De wethouder is blij dat het einde van de problemen in zicht is al blijft tijdelijk een halve afsluiting van de weg nog noodzakelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie