Afbeelding
Pixabay

Vraagtekens bij nut van betonblokken

9 november 2021 om 09:00 Politiek

ERMELO De betonblokken ter hoogte van de Oude Nijkerkerweg 128 zijn voor de fractie van Progressief Ermelo reden vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. 

Wijnand Kooijmans

Fietsers kunnen hier tussendoor rijden maar auto’s niet. De blokken zijn geplaatst omdat dit deel van de Oude Nijkerkerweg geen doorgaande verbinding is tussen de Julianalaan en de Kolbaanweg,. De blokken liggen naast de gemeentelijke uitweg vanaf de Oude Nijkerkerweg 128. De bewoners van deze woning ondervinden vooral bij het uitrijden hinder. Een oproep van hen aan de gemeente hieraan iets te doen heeft geen resultaat opgeleverd.

Volgens Progressief Ermelo is bijkomend probleem dat sommige automobilisten nog steeds via de Oude Nijkerkerweg denken bij de bedrijven te kunnen komen. Er wordt dan tegenover Oude Nijkerkerweg 128 geparkeerd met nog minder ruimte voor de bewoners om hun uitrit te verlaten. Ook vrachtverkeer rijdt zich hier regelmatig vast.

Hoewel het in eerste instantie om een individueel belang gaat denkt de raadsfractie dat de situatie ook het algemeen belang raakt omdat het om de inrichting van een openbare weg gaat waarvoor de gemeente verantwoordelijk is.

Onder meer wordt gevraagd welke afspraken de gemeente heeft gemaakt met de drie ondernemers waarvan het bedrijf via de Kolbaanweg wordt ontsloten en wat de beweegredenen van deze afspraken te maken. En of het klopt dat juist deze afspraken in de weg staan de betonblokken op een plek te leggen die tot een betere ontsluiting van huisnummers 128 leiden. Ook wordt gevraagd aan welke eisen de aansluiting van een privéterrein op de openbare weg moet voldoen en of hier voorschriften voor zijn.

Ook wil men weten of het college op de hoogte is van de verkeersproblemen door vrachtverkeer op de Oude Nijkerkerweg tussen de Julianalaan en de Kolbaanweg en wat de aard van deze problemen dan is. Het college wil de blokken niet weghalen gezien bestaande afspraken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie