Afbeelding
Pixabay

Betonblokken blijven op hun plek liggen

27 oktober 2021 om 08:00 Politiek

ERMELO De betonnen wegafsluiting aan de Oude Nijkerkerweg in Ermelo kan niet worden verplaatst. Er wordt dan ook niet ingegaan op een verzoek hiertoe van een bewoner van deze weg die aangeeft hinder te ondervinden van geparkeerde voertuigen voor zijn uitrit. 

Wijnand Kooijmans

Het verzoek was al behandeld door de gemeente maar na de afwijzing hiervan is door betrokkene contact gezocht met zowel wethouder Wouter Vogelsang als enkele raadsfracties. Reden voor het college van burgemeester en wethouders nu alsnog dieper op de zaak in te gaan.

In het verleden zijn afspraken gemaakt met de eigenaren en partijen die ter plaatse een aansluiting hebben op de Kolbaanweg. Deze partijen hebben ook meebetaald aan de maatregelen. Alleen deze partijen hebben een aansluiting op de Kolbaanweg, de overige woningen langs de Nijkerkerweg worden ontsloten via de Julianalaan.

Een verplaatsing staat toekomstige ontwikkelingen in de weg van het naastgelegen perceel. Dat behoort bij het tankstation en moet worden ontsloten via de Kolbaanweg. De naastgelegen eigenaren van gronden hebben aangegeven geen wijziging van de situatie te willen en vinden dat het verplaatsen op bezwaren stuit. Ook zij zouden kunnen worden belemmerd als het gaat om toekomstige ontwikkelingen.

Ter hoogte van de uitrit van de Nijkerkerweg 128 komt een fietspad, waarbij fietsroute zowel naar de Kolbaanweg als de Julianalaan leidt. De aansluiting komt tegenover de uitrit van de Oude Nijkerkerweg 128. De afspraken voor een goede en veilige ontsluiting moeten, zo zegt het college, vrij blijven van nieuwe toezeggingen of afspraken.

De gemeente heeft zeer regelmatig gekeken of er voor de wegversmalling wordt geparkeerd. Daarbij zijn geen parkerende voertuigen aangetroffen. De eigenaar heeft, zo wordt aangegeven, wel de mogelijkheid op eigen terrein een afscheiding te maken, zodat weggebruikers niet de afsluiting via de oprit omzeilen. Overigens heeft de gemeente geen signalen dat dit is gebeurd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie