Afbeelding
Foto: Pixabay

Prins Hendriklaan weer opengesteld: kosten 695.000 euro

3 september 2021 om 15:28 Politiek

ERMELO Met de maatregelen en werkzaamheden die nodig zijn de Prins Hendriklaan weer open te stellen voor het verkeer is een bedrag gemoeid van 695.000 euro. De raad wordt gevraagd dit bedrag beschikbaar te stellen zodat op korte termijn met de werkzaamheden kan worden begonnen.

Wijnand Kooijmans

In het plan worden de omliggende straten voorzien van snelheid remmende maatregelen. Het plan doet, zo stelt het college, recht aan de uitspraak van de Raad van State. Die oordeelde uiteindelijk dat de weg weer opengesteld mag worden, ondanks bezwaren van omwonenden die bij het hoogste Nederlandse rechtscollege in beroep waren gegaan. Wel kwam het rechtscollege tot de conclusie dat de omliggende straten in het plan moesten worden meegenomen. Het Rijk betaalt hieraan mee door de toekenning van subsidie aan de gemeente Ermelo.

Aanvankelijke plan was de werkzaamheden al in het tweede kwartaal van dit jaar uit te voeren. Door de gesprekken met bewoners is dit vertraagd maar kan wel gedeeltelijk aan hun wensen tegemoet worden gekomen. Streven is nu dat de Prins Hendriklaan eind van dit jaar weer open is.

Tijdens de werkzaamheden wordt wel gekeken naar de invloed van het verkeer. Aan de hand hiervan kunnen eventuele noodzakelijke aanvullende maatregelen worden genomen.

In het krediet waarvoor de raad toestemming wordt gevraagd is hiervoor al een bedrag opgenomen. Het gaat dan om honderdduizend euro. Over de evaluatie en het volgen van de ontwikkelingen moeten nog afspraken worden gemaakt met de omwonenden.

Met het nu voorliggende plan wordt een lange periode afgesloten waarin omwonenden meerdere keren naar de Raad van State stapten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie