Prins Hendriklaan gaat weer open

19 augustus 2021 om 10:29 Algemeen

De Prins Hendriklaan wordt na een lang proces vol met bezwaren weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. De bestaande  barrières worden verwijderd. Wel vinden er nog gesprekken plaats met de bewoners van de Alexanderlaan en Irenelaan over kleine aanpassingen in de plannen.

ERMELO - De Raad van State is er meerdere malen aan te pas gekomen door bezwaren van omwonenden tegen het weer openstellen van de weg. Uiteindelijk heeft het hoogste Nederlandse rechtscollege besloten dat de gemeente de plannen mag doorzetten. Waarmee niet alle bezwaren zijn weggenomen. “Maar we kunnen het niet iedereen naar de zin maken”, zo zegt het college van burgemeester en wethouders.

Door de gemeente wordt sinds november van het vorig jaar al overleg gevoerd met bewoners en omwonenden over de herinrichting van de plannen.  ””We gaan deze uitvoeren volgens het eigen plan van ons als gemeente omdat we niet aan alle wensen kunnen voldoen. Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State krijgt de Prins Hendriklaan wel een extra plateau. Ook gaan we de maatregelen die in de omliggende straten moeten worden genomen direct uitvoeren om aan zo veel mogelijk bezwaren tegemoet te komen.”

“Als college willen we daarnaast de bewoners van de Marijkelaan nog de mogelijkheid geven om op korge termijn overeenstemming te bereiken met de bewoners van de Alexanderlaan en de Irenelaan over hun uiteenlopende wensen.”

Gestart wordt met het plaatsen van vaste snelheids remmende maatregelen. Op de Maximalaan komen vier enkelzijdige versmallingen. Deze worden voorzien van een haag zodat de versmalling opgaat in de omgeving. De kruisingen Maximalaan en Prins Hendriklaan worden voorzien van een plateau. De kruising met de Prins Hendriklaan wordt voorzien van belijning zodat de kruising beter opvalt. 

De plekken waar de versmallingen zijn gepland zijn door de gemeente inmiddels op de weg aangegeven met korte strepen. “Dat maakt dat iedereen een beter beeld kan krijgen waar ze worden geplaatst. Ook hebben we als gemeente een voorbeeld gemaakt zodat iedereen een indruk kan krijgen hoe de versmallingen er gaan uitzien.” 

Het voorstel van het college voorziet wel in de mogelijkheid dat alsnog wordt afgezien van het aanbrengen van drempels. Hierover moet dan overeenstemming worden bereikt tussen de bewoners. ‘Maar er kan wel uitsluitend worden gekozen voor versmallingen, met of zonder drempel. Ook is er een kleine verschuiving mogelijk als het gaat van de huidige aangegeven plaatsen.” 

De verwachting is dat in het laatste kwartaal van dit jaar met de werkzaamheden kan worden begonnen. Voorwaarde is dat de gemeenteraad het benodigde krediet beschikbaar stelt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie