Afbeelding
Foto: Getty Images

Gazononderhoud in Ermelo: tips om je tuin te laten stralen

14 september 2023 om 19:06 Partnercontent

Het onderhouden van het gazon van de tuin staat bij veel woningeigenaren als laatste puntje op de to-do list, in en rondom huis. En eigenlijk is dat hartstikke zonde. Want een goed verzorgde tuin is vanaf het eerste moment erg uitnodigend en je vertoeft maar al te graag wat vaker in de buitenlucht. Dus merk je dat je tuin bij jou aan huis wel een leuke upgrade kan gebruiken? En is het onderhouden van het gazon daar een belangrijk onderdeel van?

Lees verder in dit blog en ontdek hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken.

Zorg altijd voor voldoende voeding voor het gras
Op het moment dat je het gazon goed gaat onderhouden, zijn er een aantal producten waar je eigenlijk mee in kunt investeren. Denk daarbij aan kalk kopen. Je weet daardoor altijd zeker dat je tuin het hele jaar door de nodige verzorging krijgt en dat het gras dus ook in optimale staat blijft. En de volgende stap? Dat is het gezellig inrichten van de tuin.

Denk aan het uitzoeken van een fijn gedeelte waar je kunt loungen
Een van de beste investeringen, waar je meteen erg veel plezier aan beleeft, is het inrichten van een leuk gedeelte om te loungen. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke bank of investeer in een paar relaxstoelen. Terwijl je je ogen sluit in het zonnetje, op het gazon dat perfect is onderhouden met een van de grasmaaiers op de markt, geniet je van maximaal comfort. Het kan dus zomaar je nieuwe favoriete plek van het huis worden. Voor iedere smaak en voor ieder budget en voor ieder type gazon is er wel een passende loungeset te vinden. Wel zo prettig om te weten, toch?

De juiste verlichting in de tuin: sfeervol en veilig
En in de avond? Dan kan het zomaar zo zijn dat je hier nog maar al te graag wilt vertoeven. Misschien steek je de barbecue aan of je relaxt tot in de late uurtjes in je gloednieuwe loungeset. In beide gevallen mag de nodige tuinverlichting eigenlijk niet ontbreken. Want naast dat het erg sfeervol oogt, is de juiste soort verlichting natuurlijk ook erg veilig. Kies bijvoorbeeld voor verlichting die werkt met een bewegingssensor of op basis van solar. Zo kun je ook meteen in de energiekosten besparen en je gebruikt de verlichting wanneer dat echt nodig is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie