Afbeelding
Foto Pexels

Waar moet je op letten bij het inrichten van je tuin?

13 april 2023 om 07:36 Partnercontent

Het warme weer komt eraan en dat betekent dat we heerlijk kunnen genieten in de tuin van de zon, vrienden en familie. De tuin is namelijk een plek waar jij je heerlijk kunt ontspannen en met vrienden een drankje kunt doen. Ga jij jouw tuin opknappen of (opnieuw) inrichten? Lees dan snel verder voor de handigste tips.

#1. Bepaal jouw stijl

Allereerst is het belangrijk om jouw stijl te bepalen voordat je de tuin gaat inrichten. Hierdoor voorkom je dat je over een tijdje niet meer tevreden bent met de inrichting, meubels en materialen die je hebt gekozen. Bepaal daarom eerst goed wat je doel is van de tuin. Kijk hierbij ook naar wat je graag zou willen qua speelruimte voor de kinderen, misschien een moestuintje of een vijver bijvoorbeeld. Dit is voor het ontwerpen van de tuin heel belangrijk. Hierna is het belangrijk om een plattegrond of een ontwerp te maken. Op die manier worden je wensen inzichtelijk en kun je daarna doorslaggevende keuzes maken.

#2. Meubelen

Bij het uitkiezen van de meubels voor in de tuin is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Je wil het liefste dat de meubels zo lang mogelijk meegaan en daarom is het goed om één keer te investeren. Een tafel om aan te eten, heerlijke stoelen en een lounge set mag niet ontbreken! Daarnaast is het ook van belang om de meubels te beschermen tegen het Nederlandse klimaat. Denk hierbij aan een goede beits. Het zorgt er namelijk voor dat het vocht wel uit het hout kan, maar niet erin. De beits trekt goed in het hout, waardoor er een beschermlaag over het hout komt.

#3. De juiste planten

Planten zijn ook een belangrijk onderdeel in de tuin. Het is daarom wel zo fijn als je planten kiest die goed bloeien en die mooi bij elkaar staan. Kijk goed naar de stijl van jouw tuin en de grootte van de planten die je gaat kiezen. Populaire planten tegenwoordig zijn onder andere de lavendel, hortensia, rozen, vlinderstruik en de buxus.

#4. Verlichting 

De juiste verlichting in de tuin zorgt voor sfeer en gezelligheid. Voornamelijk als je in de zomermaanden lekker buiten wil zitten is het van belang dat je nog wat kunt zien. Een mooie optie is om te kiezen voor een prikkabel. Dit oogt sfeervol en is daarnaast ook een toevoeging voor in jouw tuin. Heb jij een pad in de tuin lopen? Dan is het ook mooi om langs het pad verlichting te plaatsen. En vergeet uiteraard de kaarsjes niet op tafel!

Bepaal jouw stijl, zoek goede meubels uit, haal de juiste planten en kies voor sfeervolle verlichting. Op die manier ben jij helemaal klaar voor de warme dagen die eraan komen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie