Afbeelding
Foto via Artiteq

Variëren met kunst aan de muur? 4 tips

2 mei 2023 om 07:39 Partnercontent

Waar de een jarenlang dezelfde spullen in de woonkamer heeft, houdt de ander juist van variatie. Ben jij dat laatste type, dan zullen de tips in dit artikel je zeker aanspreken. In een paar stappen andere kunst aan de muur. Elke maand, elke week of elk kwartier. Het kan!

De kindertekeningen

Natuurlijk hangen we de tekeningen van onze kinderen tijdelijk op in de woonkamer. Tenminste, dat doen de meeste ouders. Wil jij het toch een beetje stijlvol aanpakken? Schaf dan een speciale kids-art lijst aan. Dit is een wissellijst waarin je de tekeningen op volgorde kunt bewaren. De nieuwste (of de mooiste) ligt bovenop en is voor iedereen die bij je langskomt te zien. En de kinderen? Die zijn apetrots dat ze als echte kunstenaars ingelijst worden.

Steeds ander werk ophangen

Ben je lid van de kunstuitleen maar wil je niet elke keer nieuwe gaten in de muur boren? Denk dan aan een schilderij ophangsysteem. Dit is een flexibel systeem dat je aan de bovenkant van de muur, tegen het plafond aan bevestigt. Zo goed als onzichtbaar kun je hier je schilderij aan hangen. Het grootste voordeel? Je kunt het schilderij verplaatsen en het maakt niet uit wat het formaat van het werk is. Zo kun je per kunstwerk bepalen waar en hoe je het ophangt.

Jouw idolen aan de muur

Ben jij een filmfan? Of ga je graag naar het theater ? Vraag dan aan je favoriete bioscoop of schouwburg of je zo af en toe oude aankondigingsposters op mag halen. Na verloop van tijd worden deze weggegooid en het is wel zo duurzaam als er daarna nog wat mee gebeurt. Zo heb je elke keer weer een andere uitstraling van je woonkamer. Koop je een grote wissellijst, dan hangt de poster er ook nog netjes bij. Let wel, steeds meer theaters gaan over op digitale posters, dus zo lang de voorraad strekt!

Elk kwartier wisselen?

Dat digitale, dat kun je zelf ook. Waar we schoorvoetend begonnen met een digitaal fotolijstje voor de foto’s van je laatste vakantie, zijn de mogelijkheden nu legio. Van klein tot heel groot zijn er prachtige digitale lijsten verkrijgbaar. Hier kun je niet elke week wat anders op laten zien, als je wil zelfs elk kwartier! Naar gelang je stemming kies je voor een heel kunstig beeld of juist voor de foto van je (klein)kinderen. Het is maar net waar je zin in hebt of wie er op bezoek komt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie