Na het lezen van ‘Soortenschat’ door Geert-Jan Roebers begrijp je de taal van de natuur.
Na het lezen van ‘Soortenschat’ door Geert-Jan Roebers begrijp je de taal van de natuur. Bibliotheek Noordwest Veluwe
Kinderboekenweek leestip

Na het lezen van Soortenschat door Geert-Jan Roebers begrijp je de taal van de natuur

29 september 2022 om 08:00 Overig

ERMELO Van 5 t/m 16 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Tot de start van de boekenweek op woensdag 5 oktober deelt het Ermelo’s Weekblad in samenwerking met de Bibliotheek Noordwest Veluwe iedere dag één kinderboekentip. Vandaag Soortenschat, geschreven door Geert-Jan Roebers met illustraties van Pieter Fannes. 


De natuur heeft zoveel te bieden, soms is het lastig om dieren en planten te herkennen. Als je de natuur in gaat, is het alsof je een vreemde taal hoort waarvan je geen enkelwoord begrijpt. Maar niet meer na het lezen van ‘Soortenschat’. Vanaf 9 jaar.

SCHAT AAN INFORMATIE Dit is een non-fictieboek met een schat aan informatie en illustraties van de planten en dieren in Nederland en België. Stap voor stap leer je meer dan 100 soorten herkennen. Het lijkt op een bijzondere encyclopedie voor kinderen. Toch heeft dit boek ook wat extra’s. Er staan namelijk handige ezelsbruggetjes in over hoe je de soorten kunt herkennen en onthouden.

LEVENSECHTE ILLUSTRATIES In deze ‘canon van de natuur’ leren kinderen op een leuke en makkelijke manier hoe ze de meest in het wild voorkomende planten en dieren in eigen land kunnen herkennen. Stap voor stap, met grappige natuurweetjes, tips en trucs, zodat je ze nooit meer vergeet. De illustraties in het boek zijn levensecht en soms erg grappig. Dit boek is perfect voor buitenactiviteiten in ieder seizoen. Een mooi boek voor alle kinderen die slimmer willen worden.

Tip: Combineer met de Buiten-de Bieb-Speurtocht van de Bibliotheek en Hortus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie