De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen. Leer alles over de natuur!
De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen. Leer alles over de natuur! Pixabay

Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest

Overig

ERMELO Van 5 t/m 16 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘Gi-ga-groen’. In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, een hut bouwen of vogels spotten en een moestuintje maken. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. 

Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of wil je alles leren over de dieren in de zee of diep onder de grond? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kunt helpen? De Bibliotheek Noordwest Veluwe staat al in de startblokken voor de Kinderboekenweek. 

,,De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken. Dat komt misschien wel omdat dieren een hoge aaibaarheidsfactor hebben. Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen. Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen, of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. “ De Bibliotheek organiseert tijdens de Kinderboekenweek allerlei activiteiten, waarbij ze kinderen echte natuurhelden maken.

Leesfeest

Op 5 oktober start de bibliotheek de Kinderboekenweek met een groot leesfeest in de bieb. ,,We organiseren allerlei spellen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. We starten met een spannend verhaal, daarna gaan de kinderen een spelletjes- en knutselcarrousel in. We sluiten af met een heuse boekenbingo, met leuke prijzen.” Het leesfeest heeft twee rondes: de start is om 14.00 uur en opnieuw op 15.30 uur. Reserveer gratis een kaartje voor het leesfeest via de website bibliotheeknoordwestveluwe.nl/kinderboekenweek.

Bibi Dumon Tak op bezoek

Op zaterdag 15 oktober komt Bibi Dumon Tak in Bibliotheek Putten vertellen over haar boeken en haar avonturen op de dierenambulance. Wie wil kennismaken met Bibi, kan zich als volgt aanmelden: stuur een e-mail waarin je schrijft wat je lievelingsdier is naar educatie@bnwv.nl en vertel met hoeveel mensen je wilt komen.

Tot de start van de boekenweek op woensdag 5 oktober deelt het Ermelo’s Weekblad in samenwerking met de Bibliotheek Noordwest Veluwe iedere dag één kinderboekentip. Mis ze niet!

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Brochure ‘Samen ouder worden in Ermelo’ uitgereikt door burgemeester Van Daalen 4 minuten geleden
Afbeelding
Bestel oliebollen bij ziekenhuis St Jansdal voor het goede doel: Gezinshuis van Zundert in Ermelo 2 uur geleden
Afbeelding
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen 4 uur geleden
Afbeelding
The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’ 15 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten 17 uur geleden
Afbeelding
Gert staal zoekt het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo: wie is de jongen op de melkbus? ERMELO TOEN 18 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie